Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Η ΜΑΡΛΕΝ ΝΤΙΤΡΙΧ ΚΑΙ Ο ΖΑΝ ΚΟΚΤΩ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΗ ΣΤΟ FAUST BAR - THEATRE


Στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας ο δημοσιογράφος Αλέκος Λιδωρίκης (1907 - 1988) συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα: Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριος, Αϊζενχάουερ. Αλλά και Παλαμάς, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλος, Πρίσλεϊ. 
Με τη χαρακτηριστική του ευγένεια και οξυδέρκεια, ο Λιδωρίκης κατάφερε όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προσωπικότητας, αλλά και να τα διασυνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς.
To Faust Bar-Theatre (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12 Αθήνα), σε συνεργασία με τη σύζυγο του, Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον μουσικό Πλάτωνα Ανδριτσάκη παρουσιάζουν σε τέσσερις βραδιές με ζωντανή μουσική και βίντεο-προβολές, τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Λιδωρίκη από σημαντικές προσωπικότητες τους 20ού αιώνα.
Απόψε, Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 9 το βράδυ: Μάρλεν Ντίτριχ και Ζαν Κοκτώ. 
Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι: Μάνια Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Τζούμας. 
Αλέκος Λιδωρίκης, ο Ακύλας Καραζήσης.
Τραγούδια που ερμήνευσε η Μάρλεν Ντίτριχ και τραγούδια της Έντιθ Πιάφ αποδίδουν η Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι και ο Γιώργος Καλκάνης, πιάνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails