Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Του Π.Α. Ανδριόπουλου
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, δια της οποίας στηρίζει ανεπιφύλακτα την σχισματική αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, με αφορμή μία δίκη που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη. 
Την επιστολή του Καλαβρύτων Αμβροσίου έφερε στο φως η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, στο σημερινό (7-4-2019) φύλλο της. 
Ο Καλαβρύτων τονίζει πως "τόσον ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος π. Μεθόδιος, όσον και οι λοιποί Αδελφοί της σεβασμίας ταύτης Μονής αποτελούν σέμνωμα της Μητρός ημών Εκκλησίας, ανεκτίμητον δε έμψυχον θησαυρόν του Αγιωνύμου Όρους!"
Με αυτή την απρόκλητη ενέργειά του ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος εναντιώνεται ευθέως στην Αθωνική Πολιτεία, η οποία δεν αναγνωρίζει την σχισματική αδελφότητα των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου, αλλά την κανονική αδελφότητα υπό τον Ηγούμενο Αρχιμ. Βαρθολομαίο. 
Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος θεωρεί, προφανώς, ως κανονική την σχισματική αδελφότητα, η οποία είναι εκτός των Διοικητικών Οργάνων του Αγίου Όρους και οι υπόλοιπες Μονές δεν έχουν κοινωνία μαζί της εδώ και χρόνια. 
Πρόκειται για άλλη μια ενέργεια του μητροπολίτη Καλαβρύτων που διασαλεύει την κανονική τάξη και βάλλει εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς στην Μητέρα Εκκλησία υπάγεται πνευματικώς το Άγιον Όρος. 
Κι ακόμα τίθεται και θέμα νομικό, κατά πόσον, δηλαδή, στέκει νομικά μια τέτοια παρέμβαση προς την δικαιοσύνη, από την οποία, μάλιστα, πρόσφατα έχει καταδικαστεί ο ίδιος ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος. 


3 σχόλια:

Ηλίας Καταγής είπε...

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι θα ήταν πιο ταιριαστος ο τίτλος " ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος εναντιον της ιερωσύνης του"!
Με δεδομένο ότι και οι εν λόγω σχισματικοι υπό τον Μεθόδιο αμφιβαλλουν για την θεία χάρη,στα μυστήρια ημών των νεοημερολογιτων,μάλλον ο σεβασμιώτατος , βάλλει εναντίον του εαυτού του.Κατα το "πελεκαει,πάνω στο πόδι του"!

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσει που διερμηνευει τα συναισθηματα "της Μητρός ημων Εκκλησίας"

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;;

Related Posts with Thumbnails