Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΣΤΑ MIKROPRAGMATA.LIFO.GR Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ π. ΛΙΒΥΟΥ


Ο τολμητίας Άρης Δημοκίδης ανέβασε στα mikropragmata.lifo.gr κείμενά μου, διά των οποίων αμφισβητώ την περίπτωση του δημοφιλούς κληρικού Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (π. Λίβυου), αλλά και το κείμενο του συγγραφέα Κώστα Λογαρά που αφορούσε στην viral ανάρτηση του π. Λίβυου για την αποτυχία του γιού του στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 
Ο Άρης Δημοκίδης και πάλι κάνει την διαφορά, την ώρα που αρκετοί "επώνυμοι" και ανώνυμοι προσπαθούν να με πείσουν ότι κάνω "τεράστιο" λάθος στην εκτίμησή μου για τον συγκεκριμένο κληρικό.
Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο π. Λίβυος απολαμβάνει μιας ιδιότυπης ασυλίας που δεν έχει προηγούμενο. 
Όσοι μου τηλεφώνησαν για να σταματήσω να γράφω για τον π. Λίβυο, είναι αυτοί που με ενεθάρρυναν και με παρότρυναν να γράφω για τον Πειραιώς, τον Καλαβρύτων, τον Γόρτυνος κ.ο.κ. 
Φυσικά δεν χρειαζόμουν την προτροπή τους για να γράψω την άποψή μου. 
Τώρα, όμως, που άγγιξα τον π. Λίβυο, πανικόβλητοι τρέχουν να με ...συνετίσουν. 
Θα δούμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον...
π.α.α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την αναφορά σας ότι οι χριστιανοί που σας επαινούν για τη στάση σας για τον Πειραιώς κ.α. εκτιμούν τον Π. Λίβυο, γίνεται φανερή η επιδερμική κατάρτιση και εμπέδωση του θεολογικού λόγου από τους ανθρώπους. Θεολογικά βιβλία εκδίδει ο κάθε πικραμένος, ραδιοφωνικές εκκλησιαστικές εκπομπές αναλαμβάνουν για δεκαετίες αθεολόγητοι και ακατάρτιστοι,που μάλιστα έχουν και απήχηση,λόγω έλλειψης θεολογικής παιδείας. Στο διαδίκτυο και η κουτσή Μαρία νομίζει πως θεολογεί!Και μή χειρότερα. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!Θεολογία μου πως σε ταλαιπωρούν έτσι...

Elias Yiannopoulos είπε...


Χαίρετε.Ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση που κάνω στο φιλόξενο χώρο σας αλλά ήθελα μόνο να σημειώσω τα εξής:ο Χριστός μας είπε "Ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν" (Ματθ. 10,34).Ο λόγος του Κυρίου είναι ξυράφι και μαχαίρι κι όχι αναμάσημα κοινοτοπιών του τύπου "Κοίταξε το σκοτάδι σου επίμονα καταπρόσωπο κι αυτό θα γίνει φως".Αλήθεια,παππούλη;Σε μια χρονική στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας αυτοκτονούν απ' την απόγνωση της φτώχιας, εκατομμύρια άλλοι στενάζουν και αργοπεθαίνουν καθημερινά κάτω απ' το όριο της εξαθλίωσης,η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων έχει εκτοξευτεί στα ουράνια και το προσδόκιμο ζωής μειώνεται συνεχώς, το να μιλάς για το "Σκοτάδι που θα γίνει φως μόλις το πεις με τ' όνομά του", δεν είναι απλά παραπλανητικό, είναι επικίνδυνο.Προφανώς, παπα-Λίβυε, οι χιλιάδες που έβαλαν τέλος όταν είδαν τη ζωή τους να γίνεται συντρίμια, οι χιλιάδες που ζουν την κόλαση του κοινωνικού αποκλεισμού είναι απλά κάποιοι άτυχοι που δεν έπεσαν πάνω σου να τους σφυρίξεις στ' αυτί λίγα σφηνάκια "θετικής σκέψης" σε συσκευασία...θεολογίας!Πρόσφατα μάλιστα ο παππούλης μας ενημέρωσε για το ότι αυτοί που έχουνε ζήσει την κόλαση μοσχοβολάνε παράδεισο!Και φέρνει για παράδειγμα τον ΒανΓκόγκ!Αλήθεια,θυμάται ο παππούλης ότι ο μεγάλος ΒανΓκογκ αυτοκτόνησε λυγισμένος απ' τη φτώχια και την απομόνωση;Είναι προφανές ότι για ορισμένους "παππούληδες" η φρίκη της κατάθλιψης που παράγεται αφειδώς απ'την κοινωνία της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους, είναι κάτι σαν...εκδρομή στο βουνό, όπου δυσκολεύεσαι μεν, πονάς αλλά στο τέλος...ψηλώνεις!Όπως το λέει και το άσμα της κυρίας Μποφίλιου! Τέτοια...θεολογία μας ταϊζει ο "Αρμός"!Να ενημερώσουμε εμείς οι "αρνητικοί τύποι" τον παππούλη ότι για κάθε ένα άνθρωπο που ξεφεύγει από την κόλαση που γεννά η φτώχια, η ανεργία, η καταπίεση κλπ, κλπ, χιλιάδες άλλοι βουλιάζουνε, πεθαίνουν, αυτοκτονούν κλπ.

Related Posts with Thumbnails