Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ



Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Την ώρα που στο Φανάρι ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, δεχόταν τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και όμιλο προσκυνητών από την Πάτρα (Παρασκευή 1-3-2019), η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» στο καινούργιο της φύλλο (1-3-2019) δημοσίευε άλλο ένα κείμενο του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. 
Τα κείμενα του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου παίρνουν αναφανδόν το μέρος της Ρωσικής Εκκλησίας στο ζήτημα και προσπαθούν να αποδομήσουν τελείως τις ενέργειες του Οικουμενικού Θρόνου που οδήγησαν στην χορήγηση της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας. 
Την ίδια, επίσης, ημέρα, σε μια περαιτέρω προσπάθεια αμφισβήτησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο από την ενθρόνιση του μητροπολίτη Κανάγκας Θεοδοσίου, υπογραμμίζοντας πως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος δεν μνημόνευσε στα Δίπτυχα τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο και άρα δεν αναγνωρίζει την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος υπενθυμίζεται ότι δεν πήρε ποτέ δημόσια θέση για τα δύο μείζονα θέματα που έθεσε στις μέρες μας το Φανάρι: την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας. 
Αντιθέτως, ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, αλλά και άλλοι κληρικοί της Πάτρας, ξεσπαθώνουν εναντίον του Φαναρίου για τα συγκεκριμένα θέματα, με καταιγισμό δημοσιεύσεων.
Αυτό, βέβαια, δεν πτοεί τον μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος επισκέπτεται συχνά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκδηλώνει τον σεβασμό του (sic) στην Μητέρα Εκκλησία και ταυτόχρονα το υποσκάπτει συστηματικά μέσω των κληρικών του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν είναι Οικουμενιστής;;

Related Posts with Thumbnails