Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Τέσσερις σημαντικές, νέες δισκογραφικές παραγωγές της Subways Music παρουσιάστηκαν στον ΙΑΝΟ


H Subways Music και οι Εκδόσεις Cambia παρουσίασαν στον ΙΑΝΟ (Σταδίου), το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 το μεσημέρι, τέσσερις νέες δισκογραφικές παραγωγές της Subways Music. 
α) Σωτήρης Δεσπότης – Σάββας Καρατζιάς: Ηχομονόλογοι 
Ο συνθέτης και μουσικολόγος, Σωτήρης Δεσπότης, και ο συνθέτης και κιθαριστής, Σάββας Καρατζιάς, δισκογραφούν έξι συνθέσεις τους με εκτελεστές τους Παναγιώτη Γώγο (πιάνο), Γιώργο Καβάσιλα (κιθάρα), Άγγελο Λιακάκη (βιολοντσέλλο), Βιβή Παπαϊωάννου (φλάουτο) και Μανούσο Πλουμίδη (κλαρινέτο). 
Για τον δίσκο μίλησε ο μουσικογράφος και ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος. 
β) Duo Arioso (Σοφία Μαυρογενίδου – Αριστείδης Χατζησταύρου): Invisible Borders 
Ένα σημαντικό ντουέτο, το Duo Arioso, που το αποτελούν οι Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο) και Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα), ερμηνεύουν έργα των Sibelius, Villa Lobos, Carlevaro, Morel, Machado, Piazzolla, Granados, Kleynjans, Χατζησταύρου. 
Για τον δίσκο μίλησε ο Νότης Μαυρουδής. 


γ) Απόστολος Παληός: Great Romantics. 
Ο διακεκριμένος πιανίστας Απόστολος Παληός, ερμηνεύει τις τέσσερις Μπαλλάντες και το «Μεγάλο Βαλς», έργο 42 του Φρεντερίκ Σοπέν και το έργο «Davidsbündlertänze» του Ρόμπερτ Σούμαν. Για τον δίσκο μίλησε ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου. 
δ) Στέλλα Τσάνη – Τίτος Γουβέλης: 3 Σονάτες για βιολί και πιάνο 
Οι καταξιωμένοι σολίστες, Στέλλα Τσάνη (βιολί) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο) ερμηνεύουν 3 Σονάτες για βιολί και πιάνο, των συνθετών Αλέκου Ξένου (πρώτη ηχογράφηση), Σεζάρ Φρανκ και Τσαρλς Άιβς. Τον δίσκο παρουσίασε ο μουσικοκριτικός Γιάννης Σβώλος. 
Μετά τις παρουσιάσεις οι μουσικοί που ερμηνεύουν και στους ψηφιακούς δίσκους, έπαιξαν αποσπάσματα από τα έργα. 
Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο Σοφοκλής Σαπουνάς – μουσικός παραγωγός, διευθυντής της Subways Music. 
Ήταν μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση. Ό,τι ειπώθηκε ήταν ουσιαστικό και αληθινό. Και ό,τι ακούστηκε πολύ ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails