Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ;

Ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με τον καθηρημένο Αρτέμιο τον Οκτώβριο του 2012. 

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος για να δώσει νόημα στην α-νόητη ζωή του προσπαθεί να μας πείσει πόσο μασόνος ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας σε συνέχειες, σε μία από αυτές αναφέρεται και στην ελαχιστότητά μου. 
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος, στο φύλλο φ. 2088/9.10.2015, σ. 1, 6, αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Άρχων Αριστείδης Πανώτης του απάντησε μέσω του ιστολογίου μου Φως Φαναρίου, και με την ευκαιρία γράφει σε υποσημείωση, που δημοσιεύεται στο ιστολόγιο Θρησκευτικά: Ο Αριστείδης Πανώτης «…επέλεξε το ιστολόγιο (θεολόγου και ιεροψάλτη!) που διακρίνεται για την ολοκληρωτική νοοτροπία του, τις ύβρεις, τους λεκτικούς προπηλακισμούς, τη βωμολοχία και την αισχρολογία εναντίον των διαφωνούντων με τις απόψεις του…». 
Μου προσάπτει «ολοκληρωτική νοοτροπία» αυτός ο κληρικός, που είναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμού! 
Με κατηγορεί ότι καταφέρομαι με τους παραπάνω τρόπους εναντίον όσων διαφωνούν με τις απόψεις μου. Αλλά αποκρύπτει, φυσικά, τους διωγμούς που υπέστην – και τους γνωρίζει πολύ καλά! – ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι εκφράζω διαφορετικές από τις δικές του και των ομοίων του απόψεις. Συκοφαντίες, σπίλωση, προσπάθεια εξόντωσης της ύπαρξής μου. 
Η «βωμολοχία και αισχρολογία» μου, απευθύνθηκε σε ανώνυμα ανδρείκελα που προσπάθησαν διαδικτυακώς να με πλήξουν προσωπικά, γιατί αυτός ο «εκκλησιαστικός» υπόκοσμος είναι ο κόσμος του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου. 
Μια ματιά στο διαδίκτυο αρκεί. Όσοι προβάλλουν τα κείμενα του Α.Γ. είναι αποτειχισμένοι, παλαιοημερολογίτες, σκανδαλοποιοί, οι οποίοι από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός σπείρουν ζιζάνια στο σώμα της Εκκλησίας. 
Ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ήταν ο υμνητής του αφορισμένου και καθηρημένου από την Σερβική Εκκλησία πρ. Ράσκας Αρτεμίου. Η Εκκλησία τον είχε καθαιρέσει και αυτός ήταν σε αγαστή επικοινωνία μαζί του και αρθρογραφούσε υπέρ του. 
Γι΄αυτή την κοινωνία με αποτειχισμένους, αφορισμένους και καθηρημένους, ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί προ πολλού. 
Αντ’ αυτού, ανενόχλητος καταφέρεται εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της μελλούσης να συνέλθει Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 
Αλήθεια, ποιον εκπροσωπεί ο Α.Γ.; Την Εκκλησία της Ελλάδος, την Μητρόπολη Πατρών ή τον εαυτούλη του; Ελπίζω ότι κάποτε θα λειτουργήσει και γι’ αυτόν ο «πνευματικός νόμος», τον οποίον επικαλείται ευκαίρως ακαίρως. Γι’ αυτόν και τους ομοίους του ο «πνευματικός νόμος» είναι - φευ - ο νόμος της εκδίκησης. 
Τον λυπάμαι γιατί ζει από τώρα την κόλασή του. Μια ζωή χωρίς ίχνος αγάπης.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλό! Έχει την τύχη να ζεί στην πόλη των τυφλών.... οπότε βασιλεύει όντας μονόφθαλμος!

Ανώνυμος είπε...

Επίσκοποι και αρχιεπίσκοποι υπάρχουν; Ναι ή όχι να ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Ναι, επισκοπάτο δεν υπάρχει. Δείτε την πρόσφατη σύγκληση της ΙΣΙ. κοινοτοπιες, πλήξη, ευτυχώς που έγιναν και εκλογές αρχιερέων τη επινεύσει του αγίου Πνεύματος πάντοτε!!!
Τώρα φαινόμενα Γκοτσόπουλου ευδοκιμούν σε μια εκπροτεσταντισμένη στην πράξη Εκκλησία όπου ο καθένας ανακηρύσσεται σωτήρας του σώματος της Εκκλησίας-που αυτή σώζει σημειωθήτω...
Ερήτησις μία πάτερ Αναστάσιε! Τί επιδιώκετε κι αν ακόμη ήταν μασσόνος ο Μέγας Αθηναγόρας; Η Εκκλησία καταδίκασε(;) τον ΩΡΙΓΈΝΗ τέσσερις αιώνες μετά,....εσείς;;;;
Ιφ

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Γκοτσόπουλος σε τι διαφέρει από τον καθηρημένο Τρικαμηνά;
Εκείνος προσπαθεί χρόνια τώρα να βγάλει μασώνο τον άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης. Ο π. Γκοτσόπουλος προσπαθεί το ίδιο για τον Πατριάρχη Αθηναγόρα. Χρησιμοποιούν τα κείμενα όπως αυτοί θέλουν για να καταλήξουν στο συμπέρασμα που επιδιώκουν με μανία. ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο δεσποτάδες που είναι στην Πάτρα γιατί δεν κάνουν κάτι; Μπορούν από μόνοι τους να τον αφορίσουν, ή αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η Ι. Σύνοδος;

Ανώνυμος είπε...

Εμετικός... Τόσο χάλια είναι τα εκκλησιαστικά πράγματα στην Πάτρα;

Related Posts with Thumbnails