Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ "ΑΛΗΘΩΣ" ΤΟΥ ΜΠΑΝΑΤΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ


Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς» τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες, τους Προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας 
Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες, τους μέγιστους Προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας, ήταν η 6η σύναξη του δ΄ κύκλου του Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 30 Ιανουαρίου 2015, μέσα στον ιερό Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. 
Παρά τον θυελλώδη και βροχερό καιρό, ευάριθμοι θιασώτες του «Αληθώς» αψήφησαν τα καιρικά φαινόμενα και παρακολούθησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Παύλος Κολοκοτσάς, οι Ηγούμενοι των Μονών Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου π. Διονύσιος Λιβέρης και Προδρόμου π. Γαβριήλ Βόγιας, καθώς και αρκετοί ιερείς. 
Θεοχάρης Ευαγγελόπουλος - Η ομιλία του εδώ 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, τρεις έγκριτοι Θεολόγοι της Ζακύνθου παρουσίασαν συνοπτικά κι εμπεριστατωμένα τον θαυμαστό βίο, την υπέροχη πολιτεία και την εν γένει πολυδιάστατη προσφορά των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών. 
Συγκεκριμένα ομίλησαν ο κ. Θεοχάρης Ευαγγελόπουλος για τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο κ. Σταμάτιος Ζούλας για τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και ο κ. Διονύσιος Πομόνης για τον άγιο Βασίλειο τον Μεγάλο. 
Σταμάτιος Ζούλας - Η ομιλία του εδώ
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η 15μελής Χορωδία του ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου απέδωσε επίκαιρα εκκλησιαστικά ακούσματα, υπό την διεύθυνση του Χοράρχη της Ιεροψάλτη κ. Διονυσίου Πόθου. Το τελευταίο ψάλμα διεύθυνε εκτάκτως και τιμής ένεκεν ο καλλιφωνότατος Πρωτοψάλτης κ. Πολυδεύκης Μπετίνης. Αξίζει να επισημανθεί ότι η εν λόγω Χορωδία συμπλήρωσε πρόσφατα είκοσι χρόνια ανελλιπούς δραστηριότητάς της στα εκκλησιαστικά πράγματα της Ζακύνθου (1994-2014) και με τη συγκεκριμένη παρουσία της εόρτασε την επέτειό της αυτή. 
Τέλος, ο υπεύθυνος του «Αληθώς», π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ευχαρίστησε θερμά τους τρεις ομιλητές, τους χορωδούς και το κοινό για την ευφρόσυνη βραδιά!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το "Αληθώς" με αυτή την εκδήλωση τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες αλλά και τον κλάδο των θεολόγων. Συνήθως στις ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα καλείται ένας θεολόγος - όχι πάντα λαϊκός - για να εκφωνήσει "τον πανηγυρικό της ημέρας". Στο "Αληθώς", ο υπεύθυνος π. Παναγιώτης Καποδίστριας είχε την φαεινή ιδέα να προσκαλέσει τρεις λαϊκούς θεολόγους για να μιλήσουν για τους Τρεις Ιεράρχες. 
Ευχόμαστε Καλή χρονιά από καρδιάς στο "Αληθώς" του Μπανάτου. Να συνεχίζει ακάθεκτο την πολύτιμη προσφορά του στην Εκκλησία και τον πολιτισμό. 
Διονύσιος Πομόνης - Η ομιλία του εδώ
Περισσότερα για την εκδήλωση στο νυχθημερόν

1 σχόλιο:

ΔΙΟΓΕΝΗΣ (Ε.Μ.) είπε...

Συγχαρητήρια στους αγαπητούς συναδέλφους για τις εκλεκτές ομιλίες τους!

Διογένης__Ε.Μ.

Related Posts with Thumbnails