Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΟΛΟΥ


Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, σε συνεργασία με την κοινωφελή εταιρεία ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων «Πορεία Υγείας» και με τον Σύνδεσμο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σειρά συναντήσεων, υπό την κεφαλίδα «Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας». Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών επιχειρεί να απευθυνθεί στο «πρόσωπο» που πάσχει στην καθημερινότητα και να απαντήσει στα ερωτήματά του με την συνδρομή της ψυχολογίας. 
Η 1η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/3 στο Δημαρχείο του Βόλου και είχε τίτλο: «Δέσμιοι της ανάγκης για έλεγχο». 
Πρώτος ομιλητής ήταν ο π. Βαρνάβας Γιάγκου, εφημέριος Ι. Ναού Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος Γραφείου Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Φόβος θανάτου και καθημερινά άγχη". 2ος ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης, Παιδοψυχίατρος (Dr.), Ψυχοθεραπευτής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Η συνδρομή της οικογένειας στη γένεση και τη διαχείριση των φοβιών". 
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Παντελής Καλαϊτζίδης, δ/ντης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης.

   

Η επικείμενη συνάντηση που αφορά το ζήτημα του άγχους και των φοβιών θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου. 
Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος), εφημέριος Ι. Ναού Αγ. Ειρήνης Πύργου Ηρακλείου, με θέμα Κατάθλιψη και χριστιανική ζωή, και ο κ. Σταύρος Γκουγκουσκίδης, Κλινικός Ψυχολόγος (M.Sc.), Συστημικός Ψυχοθεραπευτής, με θέμα Ψυχολογικές προσεγγίσεις για την υπέρβαση της κατάθλιψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails