Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Εκούσια Ανάσταση


Μια σταύρωση είναι η ζωή του κάθε ανθρώπου από τότε που γεννιέται μέχρι να φύγει από αυτό τον κόσμο. Η εκούσια σταύρωση όμως, είναι αυτή που οδηγεί στην Ανάσταση. 
Ποιος καλότυχος θα μπορέσει να ζήσει αυτό το μυστήριο της Σταύρωσης και της Ανάστασης; 
Ποιος θα είναι αυτός που θα ζήσει ξένος και ελεύθερος; 
Αυτός που δεν θα χαρεί με το «ωσαννά», και δε θα δειλιάσει στο «σταυρωθήτω»; 
Γίνε ο άρχοντας της ζωής λοιπόν, φορώντας για στέμμα σου ακάνθινο στεφάνι και πάρε για νικητήρια τους λύθρους από το αίμα του μετώπου σου. 
Φόρα και πορφύρα και κράτα και ράβδο στο χέρι σαν αληθινός αφέντης, και όταν σε περιπαίζουν μην πάρεις το βλέμμα σου από πάνω τους. 
Το ίδιο έκανε και Εκείνος! Ίδιος είναι ο δρόμος προς το Γολγοθά, βαρύ το ξύλο του σταυρού που μπορεί να σε γονατίσει! Μη λυγίσεις, και χάσεις το σταυρό σου, θα έρθει το χέρι του Κυρηναίου να σε ξαλαφρώσει στην πορεία. 
Και σαν ανέβεις στο σταυρό, συγχώρησέ τους από κει ψηλά, όταν σου βάζουν βαθιά τα καρφιά. Δεν το κάνουν από κακία. Δεν ξέρουν τι κάνουν! Ζήτα νερό, δωσ’ τους μια ευκαιρία για να τους συναντήσεις στον Παράδεισο. Και αν σου προσφέρουν ξύδι να γευθείς, τότε είναι η Ανάστασή σου! 
Δε χρειάζεται να δεις την Ανάσταση για να πιστέψεις, τη ζεις ήδη, όταν με τον εκούσιο θάνατό σου, πατήσεις τον θάνατο! 
Τα σημάδια των καρφιών στο αναστημένο σου σώμα, ενθυμήσεις του σταυρού που σε ανέστησε! 
Καλή Ανάσταση! 
Χρήστος Γκουνέλας 
θεολόγος

1 σχόλιο:

Διογένης __Ε.Μ. είπε...

"...ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ..."

Δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει με τις εύστοχες και γόνιμες, περί Αναστάσεως, σκέψεις του κ. Γκουνέλα.
Σκέψεις που οδηγούν τον πιστό αναγνώστη σε έντονες μεταφυσικές αναταράξεις!

Το Πάθος, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού εκόμισαν στο ανθρώπινο γένος έναν νέο τρόπο ζωής και ύπαρξης, που είναι η υπέρβαση της φθοράς και του θανάτου, κάτι πραγματικά ασύλληπτο για τα ανθρωπολογικά δεδομένα της παγκόσμιας ιστορίας.

Όταν τέτοιες αλήθειες κατανοηθούν και βιωθούν από το σύνολο των πιστών ανθρώπων, τότε είναι σίγουρο πως το νόημα της ύπαρξης θα πάρει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας, περιφρονώντας πλέον τα κίβδηλα,άστοχα και κινδυνώδη και στοχεύοντας στα ουσιώδη, που είναι το ζητούμενο!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Διογένης @ Ε.Μ.

Related Posts with Thumbnails