Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ...


Οι ανώνυμες κυρίες "ξαναχτύπησαν", λέει η είδηση, στη Βαρβάκειο.
Συγκεκριμένα, οι κυρίες, οι οποίες δεν θέλουν να γίνει γνωστή η ταυτότητά τους κατέφθασαν το πρωί της Μ. Τετάρτης στη Βαρβάκειο Αγορά με τέσσερα πολυτελή οχήματα, συνοδευόμενες από άντρες σεκιούριτι, και διασκορπίστηκαν σε όλη την αγορά, αφού κάθισαν πίσω από τις ταμειακές μηχανές. Οι άγνωστες σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς, πλήρωναν τις αγορές που έκαναν φτωχοί συμπολίτες μας και μάλιστα τους παρότρυναν να αγοράσουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κρεοπώλες, οι δέκα κυρίες ξόδεψαν περί τα 50.000 ευρώ, δίνοντας ανάσα σε εκατοντάδες ανθρώπους, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να γεμίσουν το πασχαλινό τους τραπέζι. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.
Μετά, λέει η είδηση, εντοπίστηκαν οι ανώνυμες κυρίες από δημοσιογράφους σε κοντινό οινομαγειρείο, αλλά ...φυγαδεύτηκαν από τους άνδρες της ασφάλειάς τους. 
Οι Κυρίες αυτές - το Κ κεφαλαίο παρακαλώ - μας υποδεικνύουν το Κυριακόν: "και ο Πατήρ ο βλέπων εν τω κρυπτώ αποδώσει σοι εν τω φανερώ". Αυτές οι κρυπτόμενες Κυρίες μας λένε δηλαδή:
Όχι χιλιάδες σακούλες με τρόφιμα, όχι τόνους κοτόπουλα, όχι ευχαριστήριες επιστολές, που αφθονούν τούτες τις μέρες στον εκκλησιαστικό χώρο, αλλ' εν κρυπτώ... τω τα κρυπτά ειδότι... μη σκορπίση η κενοδοξία τον καρπόν της ελεημοσύνης. 
Εύχομαι στις Κυρίες να παραμείνουν άγνωστες. Αυτό το χρειαζόμαστε πιο πολύ κι απ' την φιλανθρωπία τους. 
Π.Α.Α.

5 σχόλια:

ΔΙΟΓΕΝΗΣ /Ε.Μ. είπε...

Tι να πει κανείς! Όταν οι ιθύνοντες της πολιτικής κομματοκρατίας έχουν οδηγήσει τους νεοέλληνες στην απόγνωση και την καταστροφή, υπάρχουν και κάποιες χαριτωμένες ψυχές που επιμένουν να σκορπίζουν την ευωδία της ελεημοσύνης στους αναγκεμένους συναθρώπους μας!

Ο Λόγος του Θεού έτσι πραγματώνεται!!!
Όχι με ρητορικές ευσεβιστικές κορώνες και εξουσιαστικούς εκκλησιαστικούς μηχανισμούς που ακυρώνουν το πρόσωπο και το οδηγούνε στο απόλυτο μηδέν!

Αυτήν είναι η αυθεντική Ανάσταση!
Ο αναστημένος Κύριος να χαριτώνει πάντοτε τις Ευσεβείς Ανώνυμες Κυρίες!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ/Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και " εξουσιαστικοί εκκλησιαστικοί μηχανισμοί που ακυρώνουν το πρόσωπο και το οδηγούνε στο απόλυτο μηδέν ".!
Με αυτόν τον τρόπο περιγράφεται η εκκλησιαστική φιλανθρωπική διακονία ? Εχει και η υπερβολή τα όρια της !
Καλόν είναι να ξαναδιαβάζουμε το σχόλιο πριν το αποστείλουμε ....

ΔΙΟΓΕΝΗΣ /Ε.Μ. είπε...

Δεν κατανοώ την ένστασή σου!
Δηλαδή, μέσα στον χώρο της Εκκλησίας δεν υφίσταται παθολογική εξουσιαστικότητα από ιθύνοντες και όχο μόνο?
Για τη φιλανθρωπία των αγνών προθέσεων καταθέτω άλλωστε την προσωπική μου μαρτυρία!
Εάν εσύ βλέπεις γύρω σου αγγελικά σύνολα, τότε μάλλον έχεις μία διαφορετική αντίληψη για την εκκλησιαστική πραγματικότητα!

Πάντως, φροντίζω τις περισσότερες φορές να είμαι προσεκτικός στις παρατηρήσεις και τις γραπτές μου διατυπώσεις!
Μπορείς να ξαναδιαβάσεις το σχόλιο και να διαπιστώσεις και μόνο σου την αλήθεια των πραγμάτων!

Τώρα, που εσύ βρίσκεις την υπερβολή, δυσκολεύομαι πραγματικά να το κατανοήσω!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Διογένης/Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

11-15
πού ακριβώς είναι η κατάθεση της προσωπικής σου μαρτυρίας για την φιλανθρωπία των αγνών προθέσεων ? Το μόνο που βλέπω είναι έπαινος για τις τέσσερεις κυρίες, και πολύ σωστά διότι το αξίζουν ! Αλλη όμως φιλανθρωπία δεν υπάρχει ? Εκκλησία, Ιδρύματα, Σύλλογοι, Δήμοι, Ιδιώτες, δεν κάνουν φιλανθρωπία ? Εκμηδενίζπυν το ανθρώπινο πρόσωπο ?
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ (Ε.Μ.) είπε...

Νομίζω πως ουσιαστικά δεν διαφωνούμε!
Μάλλον θα σ' έχει μπερδέψει κάπως η λεκτική μου διατύπωση!
Μα φυσικά και όλοι οι παραπάνω φορείς προσφέρουν ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο, αρκεί, βέβαια, τα κίνητρά τους να είναι αγαθά!

Και εξηγούμαι: υπάρχουν περιπτώσεις όπου η φιλανθρωπία γίνεται το όχημα για την ισοπέδωση του προσώπου με τη γνωστή μέθοδο του "ιεραποστολικού προσηλυτισμού"!
Δηλαδή, τίθενται σε λειτουργία προπαγανδιστικοί μηχανισμοί εξουσίας με απώτερο σκοπό τον προσηλυτισμό ή απλά και μόνο τον έλεγχο -θρησκευτικό, πολιτικό, κοινωνικό κ.α. -
επί των αδύναμων αναξιοπαθούντων!

Η φιλανθρωπία μας πρέπει,εξάπαντος, να στοχεύει στον πυρήνα της χριστιανικής ζωής, που είναι η προσφορά μας και το δόσιμο, δίχως προϋποθέσεις και επικοινωνιακά τερτίπια, που πάμπολλες φορές είναι εκ του πονηρού!

Ξεκάθαρες και αγνές κινήσεις αγαπητικής και μόνο προσφοράς!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Διογένης/Ε.Μ.

Related Posts with Thumbnails