Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ εν δράσει ΕΝΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΜΕΛΩΔΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ


Όποιος έχει την παραμικρή ιδέα για το τί σημαίνει οργάνωση μιας εκδήλωσης, μπορεί να αντιληφθεί αυτομάτως ότι αυτό που επιχειρεί για δεύτερη χρονιά η περιώνυμος ενορία της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά είναι πραγματικός άθλος!
120 εκδηλώσεις από 1 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου! Καθημερινές εκδηλώσεις πολιτισμού, λόγου και τέχνης, και συνάμα λειτουργικές ευκαιρίες σε καθημερινή βάση για ένα τρίμηνο, είναι σίγουρα μια μεγάλη διοργάνωση που απαιτεί πολύ κόπο, αλλά φαίνεται πως γίνεται με μεράκι, κι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.
Ανάμεσα στην ενδιαφέρουσα ποικιλία των εκδηλώσεων, ξεχωρίζει το δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στη Θράκη που θα πραγματοποιηθεί με ομιλίες, συζητήσεις, προβολές και μουσικά αφιερώματα από 6 – 16 Οκτωβρίου 2013.  
Την επίσημη έναρξη του "Ενορία εν δράσει", όπως έχει ονομαστεί το όλο πρόγραμμα, θα κάνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στις 29 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας και την επίκαιρη ενότητα "Διάλογοι με επίκεντρο την κρίση". 
Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.
Η δική μας συμβολή έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο ως εξής:
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 - 7.30 μ.μ. 
"ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" 
«Ο Ρωμανός ο Μελωδός του Οδυσσέα Ελύτη» 
Εισηγητής: Ο κ. Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Θεολόγος και Μουσικός. 
Κατά την ομιλία θα παρουσιαστεί το δοκίμιο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη "Ρωμανός ο Μελωδός" και θα γίνει αναφορά στις επιρροές του ποιητή από τον μεγάλο βυζαντινό υμνογράφο και άγιο της Εκκλησίας μας. 
Θα ψαλούν επιλεγμένοι ύμνοι του Ρωμανού στα ελληνικά και στα αραβικά από τον Roni Bou Saba.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκίζει ο Πειραιάς!!! Με το καλό να πάει και ο Νούσης!!! Σεραφείμ πάσης Ελλάδος!!!

Related Posts with Thumbnails