Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Οι “έξΗ” απόψε στο Athenaeum για μια συναυλία με 4+3 κύκλους τραγουδιών


Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «έξΗ» θα παρουσιάσει απόψε Τετάρτη 22 Μαϊου 2013 στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο - Αθήνα) τέσσερις κύκλους τραγουδιών των σύγχρονων συνθετών: Zoltán Kodály, David Stone, Gustav Holst, Miklós Kocsár, καθώς και τρία από τα παιδικά τραγούδια του Witold Lutoslavski (αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του). 
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο "έξΗ" αποτελούν: οι σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και Μορφούλα Παπαγεωργίου και οι μέτζο σοπράνο Αγγελική Κρεμπενιού, Κυριακή Τροχάνη, Ευτυχία Γεωργακοπούλου, Βάσω Καριώτη. 
Στο οκτάφωνο έργο του Gustav Holst συμμετέχουν οι σοπράνο Αλεξάνδρα Καπάνταη και Ιωάννα Κάππου. 
Στο πιάνο ο Πέτρος Μπούρας και στην άρπα η Γωγώ Ξαγαρά. 
Εικαστική επιμέλεια: Κωστής Παπαδόπουλος. 
Οι "έξΗ" συναντήθηκαν στα τέλη του 2010, μέσα από μια ανάγκη δημιουργικότητας, έκφρασης κι αναζήτησης νέου ρεπερτορίου. Συστήθηκαν στο κοινό με τη συναυλία τους το Μάρτιο του 2011 στην αίθουσα Athenaeum, στην οποία παρουσιάστηκαν πολλά έργα σε πρώτες εκτελέσεις. Έκτοτε εμφανίστηκαν σε διάφορους συναυλιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους τέχνης της Αθήνας. Ερμηνεύουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, καλύπτοντας ένα ευρύ ιστορικό φάσμα. Στόχος τους είναι ο πειραματισμός με διαφορετικά μουσικά είδη, τόσο σε εκφραστικό, όσο και σε εικαστικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails