Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η ...ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑΤΟΣ...


Λυπούμαι αλλά δεν συμμερίζομαι την ...οργή (!) του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων Αμβροσίου για το λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφισιν - εν καιρώ ευθέτω, απ' ό,τι φαίνεται - η κυβέρνησις. 
Ωρύεται ο Σεβασμιώτατος ότι με την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου μπαίνει "φίμωτρο" για τους Έλληνες  και ότι "στο όνομα του ρατσισμού επιβάλλεται μια φίμωση και μια πνευματικής φύσεως δικτατορία!  Από τώρα και εξής το πανανθρώπινο, και γι αυτό και αναφαίρετο, δικαίωμα νά έχουμε γνώμη και κυρίως να την εκφράζουμε δημοσίως "μπαίνει στο γύψο"! Μας βάζουν φερμουάρ στο στόμα!". 
Αυτή την πρακτική που καταγγέλλει με τόση δριμύτητα ο Σεβασμιώτατος την ένοιωσα εγώ στο πετσί μου - και όχι μόνον εγώ φυσικά - από μερίδα της Διοικούσας Εκκλησίας. Προκειμένου να φιμωθώ - δηλ. να μην ακουστεί η καθόλα νόμιμη και κόσμια άποψή μου, επειδή κάποιοι ενοχλούνταν - επιστρατεύτηκαν όλες οι ...ενδεδειγμένες "λύσεις": απολύσεις, διώξεις, συκοφαντίες, απειλές και τα συναφή. Οπότε ποιο δικαίωμα γνώμης υπερασπίζεται ο Σεβασμιώτατος; Ο οποίος όταν γράψαμε κάτι το αντίθετο προς τη δική του γνώμη μάς χαρακτήρισε "υβριστές", "αθεολόγητους", "ασεβείς"  κ.ο.κ.; 
Ενοχλείται ο Σεβασμιώτατος από την προς ψήφισιν διάταξη: 
«Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιο-ρίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000-20.000) ευρώ». 
Κι όμως! Αυτή η διάταξη είναι αγία (!) για κάτι Κύριλλους Κωστόπουλους που θέλουν τον Πάπα Βενέδικτο ή τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ομοφυλόφιλους και άλλα παρόμοια στην αυτή λογική. 
Καλό θα ήταν να μην έχει επιλεκτική μνήμη ο Σεβασμιώτατος και να μη ...διαρρηγνύει τα ιμάτιά του τόσο εύκολα. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails