Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟ INTV.GR Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟ PANKOWSKI


Δείτε, αγαπητοί συνοδίτες, στο διαδικτυακό κανάλι intv, την συνέντευξη που μας παραχώρησε πριν λίγο καιρό, ο Θε­ο­φι­λέ­στα­τος Ε­πί­σκο­πος Σε­μι­α­τί­στε κ. Γε­ώρ­γιος (Pankowski), Υποστράτηγος Δι­ευ­θυν­τής Ορ­θοδό­ξου Θρη­σκευ­τι­κής Υ­πη­ρε­σί­ας των Πο­λω­νι­κών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος έλαβε μέρος στο Συνέδριο για τους Στρατιωτικούς Ιερείς που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος και η Θρησκευτική Υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ.
Έκανε την εισαγωγική ομιλία του συνεδρίου με θέμα: «Ο μυ­στα­γω­γι­κός χα­ρα­κτή­ρας της α­πο­στολής των Στρα­τι­ω­τι­κών Ι­ε­ρέ­ων».
Ελληνομαθέστατος και ευπροσήγορος ο Πολωνός επίσκοπος μάς είπε πολλά και ενδιαφέροντα σ' αυτή τη συνέντευξη.   Για τις σπουδές του στην Ελλάδα, την Εκκλησία της Πολωνίας σήμερα, την παρουσία της στο στράτευμα και στην εκπαίδευση, το ζήτημα της μετάφρασης των λειτουργικών κειμένων που απασχολεί και την Εκκλησία της Πολωνίας, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, με αφορμή το γεγονός της συμμετοχής του Επισκόπου Γεωργίου σε Προσυνοδικές Πανορθόδοξες Διασκέψεις, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο ο ίδιος τρέφει μεγάλη αγάπη κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails