Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ" ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΥΣΟΥΡΙ"


Η Ενοριακή Κίνησις είναι μία “διμηνιαία έκδοσις της ομωνύμου ορθοδόξου χριστιανικής αδελφότητος”, που έχει την έδρα της επί της οδού Αλ. Υψηλάντου 129 στην Πάτρα.
Ο ιδρυτής και ο πρόεδρος, θαρρώ, αυτής της “Κινήσεως” είναι ο συνταξιούχος πλέον π. Παναγιώτης Μεντζάς, επί σειρά ετών εφημέριος στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Πατρών.

Αυτός είναι και ο συντάκτης, έτσι τουλάχιστον λέγεται, του φυλλαδίου Ενοριακή Κίνησις, στο τεύχος 144 (Φεβρ. 2011) του οποίου γίνεται εκτενής μνεία της ιστορίας με τον αρχιμ. Κύριλλο Κωστόπουλο και την φερόμενη ως ρήση του για το “κουσούρι του Χριστόδουλου”.

Ο συντάκτης του σχολίου αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος (15.10.2010) που αποκάλυψε το γεγονός και προβαίνει στις ακόλουθες παρατηρήσεις:

“Σύμφωνα με όσα έγραψαν εν συνεχεία οι εφημερίδες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Χρυσόστομος τού εζήτησε (ενν. του αρχιμ. Κυρίλλου) έγγραφη απολογία και εντός ολίγων ημερών απελογήθη εγγράφως.

Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν, η απολογία του είναι γραμμένη σε διπλωματική γλώσσα και με πολλές αναγνώσεις και αρνείται τις κατηγορίες.

Διετάχθησαν ανακρίσεις. Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διαρρέουν. Οι ανακρίσεις δεν προχωρούν και η υπόθεσις βαδίζει προς “κουκούλωμα”!

Η κοινή γνώμη των Πατρών πιστεύει πως είναι αλήθεια τα όσα έγραψε η εφημερίδα και φέρεται και μια ιατρός ως αυτήκοος των λεχθέντων.

Η μη διερεύνησις του σκανδάλου θα δώσει τροφή σε υποβόσκουσες υποψίες και συκοφαντίες, που ανεύθυνα συζητούνται εις όλην την Ελλάδα και δυσφημούν “δικαίους και αδίκους”.

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ, δια λόγους δημοσιογραφικούς, δεν κατονομάζει την δασκάλα και τις είκοσι κυρίες, που φέρονται ότι ήκουσαν τα γραφόμενα, όμως ομιλεί συγκεκριμένα.

Καθορίζει τόπο, χρόνο, αντιδράσεις, και λεπτομέρειες και μάλιστα ομιλεί δια επανάληψιν των φερομένων ως λεχθέντων, πράγμα το οποίον σημαίνει ότι οι πληροφοριοδότες του ήσαν αυτήκοοι ή μετέφεραν λόγια αυτηκόων. Δεν γράφη αόριστα.

Εάν η εφημερίδα έπεσεν θύμα αορίστων πληροφοριών, πράγμα το οποίον ευχόμεθα, πρέπει με του ιδίου μεγέθους γράμματα και τίτλους και με τις ανάλοφες φωτογραφίες να ομολογήση την πλάνην της και να αποκαταστήση την αλήθειαν.

Διότι τα φερόμενα ως λεχθέντα και ως γενόμενα είναι μεγάλου μεγέθους σκάνδαλα και έχουν κατασκανδαλίσει τον λαόν του Θεού.

Το θέμα είναι σοβαρώτατο και πρέπει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αμεροληψία και γενναιότητα να αντιμετωπισθή.

Πάντως όχι με “κουκούλωμα”. Θα το παρακολουθήσωμε και εάν χρειασθή θα επανέλθωμε, διότι “η αλήθεια πρέπει να λέγεται”.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λεβεντόπαιδα, "τα φερόμενα ως λεχθέντα" (μονοι σας το λέτε) και μεταδιδόμενα απο μία φυλλάδα του αισχίστου είδους, ειναι νομίζετε επαρκή στοιχεία; και για να ξεκαθαρίζουμε τον αρχιμανδρίτη ούτε τον ξέρω ούτε θέλω να τον γνωρίσω, απλώς αναρωτιέμαι γιατί τόσο καιρό τώρα εχετε κολλήσει σε αυτό το θέμα....

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Π.Μετντζάς ετιμωρήθηκε από τον Μητροπολίτη Πατρών με αργία "από πάσης ιεροπραξίας" λόγω του ότι το 2007 έγραψε στο εν λόγω έντυπό του σχετικά με την ασθένεια του Χριστοδούλου και την ευκαιρία-λόγω της ασθένειας- γιά μετάνοια κλπ...
Πολύ καλά έκανε και ευθαρσώς και τώρα δημοσιεύει ενυπόγραφα την γνώμη του γιά το ζήτημα της απόδοσης του "κουσουριού" στον μακαριστό. Η κίνησή του αυτή δείχνει ότι δεν φοβάται κανέναν και μάλιστα τον Κύριλλο και τους ταλιμπάν του επιτελείου του! Ένας απλός ιερέας έβαλε τα γυαλιά σε δύο Μητροπολίτες της Αχαϊας οι οποίοι-δυστυχώς-απέδειξαν πως τον τρέμουν τον Κύριλλο! Και όλα αυτά επειδή ο Χριστόδουλος εξέλεξε Πατρών, με τη σύμφωνη γνώμη και του Καλαβρύτων, τον Χρυσόστομο και όχι τον Κύριλλο...ο οποίος νομίζει πως με τον τρόπο της σπίλωσης του Χριστοδούλου, και μάλιστα μετά θάνατον.., παίρνει την εκδίκησή του!

Ανώνυμος είπε...

H MH APANTHSH APO PLEYRAS MHTROPOLITH AFHNEI TELIKA POLLA YPONOOYMENA...DHLADH PERI TOY KOYSOYRIOY.

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Κάποιος ,κάπου, κάποτε, κάτι μοῦ΄πε νὰ σοῦ πῶ....
ΟΥΦΦΦΦΦ............................

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί σχολιαστές διαθέτουν φαντασία εφάμιλλη του Δον Κιχώτη.
Όσο για τα κολλήματα κάποιων, αυτά εντάσσονται μάλλον στη σφαίρα της ψυχολογίας. Λογικά δεν εξηγούνται.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ελεος κ. Ανδριόπουλε. Φτάνει πια με αυτή την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

http://roides.wordpress.com/2011/09/17/17sep11/#comment-40757

Related Posts with Thumbnails