Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΕ "ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ!



Από το σημερινό αφιέρωμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ Ο Ιησούς Χριστός δεν μίλησε ποτέ για σεξ, δεν λείπει και ο μακαριστός Χριστόδουλος. Η αναφορά σ' αυτόν έχει ως εξής:

«Η ομοφυλοφιλία είναι κουσούρι»

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να προσελκύσει τους νέους στην Εκκλησία, εμμένοντας παρ΄ όλα αυτά στα ζητήματα της αμαρτίας που συνδέονται με τον ερωτισμό. «Πουθενά στην Αγία Γραφή δεν δικαιώνονται οι προγαμιαίες σχέσεις εφόσον επιτελούνται μεταξύ δύο προσώπων που “αγαπιούνται”. Και πουθενά δεν θα βρούμε αμνήστευση των σχέσεων αυτών επειδή απουσιάζει η πληρωμή και γίνεται επίκληση του ερωτικού αισθήματος» έγραψε στο βιβλίο «Το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων» (Εκδόσεις Εγρήγορση).
Επίσης μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωσή του για την ομοφυλοφιλία: «Σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει σήμερα η ανθρωπότητα,η οποία αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κράζουσα θέλει να το καλύψει. Να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι».

Σχόλιο Ιδιωτικής Οδού:
Και ενώ αυτά έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος, τα ίδια και με πιο καταδικαστικό τρόπο έχει πει και ο Πάπας Βενέδικτος, για την ομοφυλοφιλία, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτοί οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες κατηγορήθηκαν ..."ιδιωτικά" από τον αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλο Κωστόπουλο ως "ομοφυλόφιλοι".
Γράφουν κάποιοι σχολιαστές ότι κακώς δίνουμε σημασία σε μια "φυλλάδα", όπως η εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας, που αποκάλυψε τις ...ιδιωτικές συζητήσεις του αρχιμ. Κυρίλλου.
Μα ακριβώς αυτό είναι το θέμα: Αν μια φυλλάδα συκοφάντησε ο αρχιμ. Κύριλλος θα μπορούσε να προβεί στα δέοντα εναντίον της ή έστω σε μια διάψευση ή σε μια δήλωση υπέρ της μνήμης του μακαριστού Χριστοδούλου.
Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε από την Μητρόπολη Πατρών στην οποία υπάγεται...
Οπότε τα όσα είχε πει ο μακαριστός εναντίον της ομοφυλοφιλίας δεν μπορούν ούτε ως επιχείρημα από τους ..."δικούς του" ανθρώπους να χρησιμοποιηθούν για να μη σπιλώνεται μετά θάνατον;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη ο Τελεβάντος σε τιμά δεόντως!!!!!
Ολόκληρα άρθρα σου αφιερώνει. Κοίτα εδώ

Π. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ π. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

_____________


Ο δε έτερος “Καππαδόκης” (Πατρινός για να ακριβολογούμε) κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος έχει τρελλάνει τον κόσμο επειδή ο π. Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται να έχει πει κάτι για το μακαριστό Χριστόδουλο σε ιδιωτική συζήτηση. Εγραψε και ξανάγραψε για το θέμα, έστειλε επιστολή στον Αγιο Πατρών και τώρα έστειλε επιστολή στη Σύνοδο! Οπως πάει θα ζητήσει από τον Πατριάρχη να συγκαλέσει ενδημούσα Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη για να επιληφθεί του θέματος και αν ούτε και από εκεί βρει ικανοποιητική ανταπόκριση θα υποβάλει αίτημα να περιληφθεί στη θεματολογία της μέλλουσας να συνέλθει Πανορθοδόξου Συνόδου.


Ελεος κ. Ανδριόπουλε! Είπε δεν είπε ο χριστιανός κάτι σε ιδιωτική συζήτηση. Τι θα κάνουμε τώρα; Θα μείνουμε κολλημένοι σαν στρείδια σε ένα τόσο ασήμαντο θέμα; Επιτέλους! Δεν υπάρχει λόγος να το παίζετε και τόσο πολύ Χριστοδουλικός! Δεν νομίζω ότι έχετε σε μεγαλύτερη υπόληψη το μακαριστό Χριστόδουλο από ότι τον έχω εγώ. Αλλά από την άλλη η ψυχή του βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Εχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε την εκκλησιαστική διακονία του αλλά τις υποτιθέμενες ή πραγματικές προσωπικές αμαρτίες ενός κεκοιμημένου τι ωφελεί να τις ανασκαλεύουμε; Ποιος οικοδομείται; Θα μου πείτε μα ο π. Κύριλλος το άρχισε. Αν είπε κάτι το είπε σε ιδιωτική συζήτηση. Υπάρχει λόγος εσείς να το κάνετε βούκινο;

Ανώνυμος είπε...

Την μεγαλύτερη ευθύνη για το θέμα Κωστόπουλου το έχει ο Μητροπολίτης Πατρών. Το πράγμα είναι απλούστατο και επιλύεται εντός 2 λεπτών. Τον καλεί στο γραφείο του και τον ρωτά: Τα είπες ή δεν τα είπες; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Αν όχι, διάψευσε δημόσια και κατάγγειλε τη συκοφαντία της εφημερίδας. Αν ναι, εσύ ο "άντρας" που φοράς παντελόνια, καλείσαι να αποδείξεις τον ισχυρισμό σου, ειδάλλως θα υποστείς τις συνέπειες της συκοφαντίας σου. Έτσι απλά. Εξάλλου ίδιον των ανδρών είναι να μην διστάζουν να πουν και δημόσια, όσα δεν διστάζουν να πουν ιδιωτικά. Και μη πει κανείς τίποτα για σκανδαλισμό πιστών, γιατί ο σκανδαλισμός έχει ήδη γίνει. Όσο η υπόθεση "σέρνεται" θα γίνεται μάλιστα ολοένα και μεγαλύτερος. Έτσι δεν είναι Μητροπολίτα Πατρών; Ζητώ συγγνώμη που χρησιμοποίησα τη σεξιστική ορολογία του "αντι-οικουμενιστή" κληρικού. Εννοείται ότι κάθε έντιμος άνθρωπος έχει το σθένος να λέει και δημόσια με παρρησία, όσα ξεστόμισε κατ' ιδίαν, ανεξαρτήτως φύλου.

Όσο για τον πλανεμένο τιμητή της Αστόρια, δεν θα περίμενε κανείς διαφορετική τοποθέτηση. Είναι συκοφαντία, δεν είναι συκοφαντία, και τι μ' αυτό; Αρκεί που ο Κωστόπουλος είναι "αντι-οικουμενιστής". Σιγά μην ιδρώσει το αυτί μας με τον αν σπιλώνεται μετά θάνατον ένας Επίσκοπος, και δη προκαθήμενος. Ψιλά γράμματα για σουπερ-ορθόδοξους αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Quiz: Ποίος αρχιμαδρίτης-ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πατρών απουσίαζε από την πανήγυρι;;; και διατί;;; μάλλον "τω φόβω εκρύβη....."

Ανώνυμος είπε...

Οι συνθήκες για μια νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στην ελλαδική Εκκλησία είναι σχεδόν έτοιμες. Απλά μια αφορμή λείπει! Κατιναριο! Ο κόσμος φτωχαίνει, περνα δύσκολα, κι εσεις περί άλλων...

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε 30 Νοεμβρίου 6:53 μ.μ., για να δεις πόσο out είσαι με το quiz που έβαλες: o π.Kύριλλος Κωστόπουλος τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου το μεσημέρι κήδευσε τον πατέρα του και είχε να παρηγορήσει τη γερόντισα μητέρα του.
Στην κηδεία παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Δεν ήξερες: δε ρώταγες;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ γιά την πληροφόρηση,1 Δεκεμβρίου 2010 11:43 μ.μ. Ακριβώς επειδή ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ, ΕΡΩΤΗΣΑ! Και λαβών απάντηση, καθίσταμαι αυτόχρημα "in", συλλυπούμαι δε τον ιεροκήρυκα, δεόμενος όπως Κύριος ο Θεός τάξει τον πρότριτα μεταστάντα γονέα του, όπου το φώς της Ζωής!

Related Posts with Thumbnails