Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ" ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΜΑΛΙΣΙΑΝΟΥ


Το πιο σημαντικό είναι ο σπόρος να μην πηγαίνει χαμένος. Και ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μαλισιάνος έφυγε απ' αυτή τη ζωή αφήνοντας πίσω του πνευματικά παιδιά με όραμα και θέληση για δημιουργία.
Όταν ο αγαπητός Άγγελος Δενδρινός, μουσειολόγος και φίλος από τα χρόνια του Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, μου τηλεφώνησε για να συμμετάσχω ως εταίρος στην Εταιρεία που θα προωθήσει τα ευγενή οράματα του Γέροντα Χερουβείμ, ανταποκρίθηκα με συγκίνηση και ενθουσιασμό.
Έτσι, χθες το μεσημέρι έγινε η πρώτη και ιδρυτική σύναξη των εταίρων και φίλων της Διεθνούς Εταιρείας Εθελοντισμού “Άγιος Αιμιλιανός” στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας.

φωτό: Ομιλεί ο π. Σπυρίδων Λόντος

φωτό: Ομιλεί ο Άγγελος Δενδρινός

Παραβρέθηκαν: ο Επίσκοπος Νύσσης κ. Ελευθέριος, ο πρωτοπρ. Ηλία Δροσινός, ο πρωτοπρ. Σπυρίδων Λόντος και ο νεοχειροτονηθείς ιεροδιάκονος Χερουβείμ Μουστάκας, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, η δημοσιογράφος της Καθημερινής Ρίτσα Μασούρα, η οποία αναφέρθηκε και στις καλλιτεχνικές δράσεις της Εταιρείας, ο αγιογράφος Νίκος Μπρισνόβαλης, ο οποίος αγιογράφησε με πρωτότυπο τρόπο τον Ναό του Αγίου Αιμιλιανού με την καθοδήγηση του αειμνήστου π. Χερουβείμ, εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, συγγενείς και φίλοι του Γέροντα Χερουβείμ, οικογένεια και φίλοι Ιωάννου και Θεοδότης Καπετανάκη και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

φωτό: Ομιλεί η δημοσιογράφος Ρίτσα Μασούρα

Μετά την παρουσίαση των στόχων της Εταιρείας, της οποίας ψυχή είναι αναμφισβήτητα ο Άγγελος Δενδρινός, αλλά και ο π. Σπυρίδων Λόντος, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του π. Χερουβείμ, της Ιουλιανής Χρυσοστομίδου και της Θεοδότης Καπετανάκη.
Εύχομαι ειλικρινά σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς η Εταιρεία “Άγιος Αιμιλιανός” να συμβάλει στην υπόθεση του εθελοντισμού, της επιστήμης, της τέχνης.



Η Aστική Μη Κεδροσκοπική Εταιρεία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ» δημιουργήθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής στον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Μαλισιάνο, σύμφωνα με το σκεπτικό που αναφέρεται στην Ιδρυτική Πράξη. Η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιείται χάρη στα κληροδοτήματα των Κωνσταντινουπολιτισσών την καταγωγή Ιουλιανής Χρυσοστομίδου και Θεοδότης Καπετανάκη, προσωπικοτήτων που διακρίθηκαν στους τομείς της παιδείας και της κοινωνικής προσφοράς ως υποδείγματα έμπρακτης και αποτελεσματικής εθελοντικής προσφοράς και μέριμνας για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Σκοπός της Εταιρείας είναι η με οποιονδήποτε τρόπο καλλιέργεια, διάδοση και έμπρακτη εφαρμογή του εθελοντικού πνεύματος και των αρχών που το συγκροτούν, ως βασικής αξίας κοινωνικής και πολιτιστικής προόδου, καθώς και αναγκαίου στοιχείου διαπαιδαγώγησης και διάπλασης του χαρακτήρα της νεολαίας.
Στην Ιδρυτική Πράξη αναφέρονται αναλυτικά τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού της Εταιρείας, η οποία προγραμματίζει δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εκδόσεις, επιστημονικού, αναπτυξιακού και πολιτιστικού χαρακτήρα σε συνεργασία με φορείς εντός και εκτός Ελλάδος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία

Ανώνυμος είπε...

μονο τα συγχαρητήρια σε ενδιαφέρουν ιστολόγε; τις σκέψεις και απόψεις τις πετάς. αρκεί που φυτρώνεις παντου σαν μαιντανός, ολα τα ξέρεις εσύ, και φυσικά αν δεν σε δοξολογουν οι άλλοι σφάλλουν.

Related Posts with Thumbnails