Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ TRT 1 (Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) στο πλαίσιο ζωντανού αφιερώματος (Μαραθωνίου) για τα θύματα της Γάζας.
Φανάρι, 26 Ιανουαρίου 2009

«Παρ΄όλον ότι όλες οι θρησκείες του κόσμου επαινούν την ειρήνη, και όχι τον πόλεμο, και παρ΄όλον ότι η ιστορία της ανθρωπότητος είναι γεμάτη από πόνους εξ αιτίας των πολέμων, ακόμη και στον 21ο αιώνα ο κόσμος μας δεν μπορεί να ζήσει μία ημέρα χωρίς συγκρούσεις.
Στη Γάζα εξελίχθηκαν γεγονότα που ταράζουν και ντροπιάζουν τον άνθρωπο. Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήσαν παιδιά, γυναίκες καί ηλικιωμένοι. Αισθανόμεθα βαθύ πόνο στην καρδιά μας και μας θλίβει το γεγονός ότι μέλη της οικογενείας της ανθρωπότητος βιώνουν τέτοιους πόνους.
Δεν πρέπει να επιτρέπεται να θεωρούνται φυσικά και συνήθη πράγματα, ούτε στη Γάζα, ούτε σε άλλα μέρη του κόσμου, παρόμοιες πίκρες και πόνοι. Αυτά που βιώθηκαν στη Γάζα πρέπει να τα αισθανόμεθα με την καρδιά της μάνας που έχασε το παιδί της και του παιδιού που έμεινε χωρίς πατέρα. Μόνον το αίσθημα της αγάπης μπορεί να εξαλείψει τους πολέμους από την επιφάνεια της γης. Με την αγάπη που έχουμε προς τον Δημιουργό οφείλουμε να αντισταθούμε σε κάθε μορφή πολέμου.
Είμεθα επιφορτισμένοι με το ύψιστο καθήκον, εξ αιτίας της θρησκευτικής πίστεώς μας, να αγκαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Όταν αξιολογούμε τα γεγονότα, οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι και να μη πέφτουμε στην παγίδα της εκδίκησης.
Η προσδοκία μας από το λαό μας είναι Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ενωμένοι να σταθούν αρωγοί στον πονεμένο λαό της Παλαιστίνης, στηρίζοντάς τον, υλικά και πνευματικά, ώστε να θεραπευθούν οι πληγές του το ταχύτερο δυνατό».
Συνεχίζεται και σήμερα (27 Ιανουαρίου) για δεύτερη ημέρα η καμπάνια βοήθειας για τα θύματα της Γάζας που διοργανώνει η ΤRT1 με τον τίτλο «Οι άνθρωποι πέθαναν, να μην πεθάνει η ανθρωπιά». Ο μαραθώνιος ανθρωπιάς θα συνεχιστεί για εννέα ημέρες ακόμη.
φωτό: Ν. Μαγγίνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ωραία τα λέγει, τι άλλο να κάνει; αλλά το θέμα είναι ότι αλλιώς είναι η πραγματικότητα.
http://www.ynetnews.com/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3663008,00.html

Related Posts with Thumbnails