Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ!

"Έχω αισθανθή πολλάκις βαθυτάτην λύπην στην ψυχή μου, όταν Επίτροποι ασέβησαν έναντι του Επισκόπου των, θεωρούντες ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν ο,τιδήποτε στην Εκκλησία χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, θεωρούντες τσιφλίκια των τους Ιερούς Ναούς. Βεβαίως ελήφθησαν τα απαραίτητα διοικητικά και κανονικά μέτρα και απεμακρύνθησαν από τας θέσεις των οι ατακτήσαντες".
Στο πνεύμα του ανωτέρω αποσπάσματος της υπ. αρ. 73 Εγκυκλίου του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, φαίνεται πως έστειλε οίκαδε Επίτροπο του Μητροπολιτικού Ναού.
Ενδιαφέρον είναι και ένα άλλο σημείο της Εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου:
"Ο διορισμός, η απόλυση ή η τιμωρία προς τους Ιεροψάλτες και Νεωκόρους είναι άκυρα χωρίς την έγκριση του Μητροπολίτου. Για τους Ιεροψάλτες υφίσταται πλέον ο σχετικός Κανονισμός. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εποπτεύει την εκ μέρους των καλή άσκηση των καθηκόντων και εάν υφίσταται λόγος προτείνει, με πράξη του προς τον Μητροπολίτη, τη λήψη μέτρων".
Πολύ ωραία τα γράφει ο Σεβασμιώτατος! Συμφωνώ απόλυτα μαζί του.
Αν μου απαντούσε και σε δύο ερωτήσεις θα του ήμουν ευγνώμων!
1. Την δική μου απόλυση από την Μονή Γηροκομείου την ενέκρινε; Δεν μου κοινοποιήθηκε κανένα σχετικό έγγραφο.
2. Αν ο Κανονισμός των Ιεροψαλτών δεν ισχύει, ως λέγουσιν τινές, για τους ψάλτες των Μονών, τι ισχύει; Και ποια η θέση του Μητροπολίτου; Επικυρώνει την όποια απόφαση του εκάστοτε Ηγουμενοσυμβουλίου;
Ρωτώ για την ιστορία, που λέμε.
Ευχαριστώ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Ανδριόπουλε,
Δεν χρειάζεται να περιμένετε απάντηση από τον κ.Χρυσόστομο.Είναι η γνωστή η τακτική του. Όπου τον παίρνει, παίρνει θέση και την υποστηρίζει όχι μόνο σθεναρώς, αλλά και βροντοδώς, φανατικώς, ορυόμενος....
Όπου όμως τα βρίσκει σκούρα, προτιμά την "ταπεινή οδό" της σιγής και της σιωπής. Ξεκάθαρη θέση ανθρώπου με μειωμένη έλλειψη αυτοπεποίθησης, ίσως και με πλήρη γνώση αδυναμίας ή και κατωτερότητος.
Μην περιμένετε λοιπόν απάντηση. Δεν θα την πάρετε.

Υ.Γ : Ίσως λάβετε απάντηση μέσω τρίτων, δήθεν διαρροών,....

Ο "εξ αποστάσεως"

Ανώνυμος είπε...

βλέπω κ.Παναγιώτη πως τα υποτιμητικά σχόλια για τον οικείο μητροπολίτη σας τα επιτρέπετε.
εάν ομως γραφεί κάτι για τον προκαθημενο του Φαναρίου το αποσιωπάτε.
επιλεκτικές συγγένειες;

panagiotisandriopoulos είπε...

Να βάλετε γυαλιά φίλτατε, γιατί μάλλον δεν βλέπετε καλά.

Related Posts with Thumbnails