Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ο Λυσανίας για τον ΙΕΡΩΝΥΜΟ


Τα καλά πράγματα γίνονται αθόρυβα.
Ο νέος αρχιεπίσκοπος παρέλαβε ένα αμαρτωλό κληρικό πάρτι -εδώ παπάς, εκεί παπάς-, έναν κραυγαλέο τηλεοπτικό φονταμενταλισμό και μέσα σε λίγες βδομάδες συμμάζεψε το ξαμολημένο παπαδαριό. Πρώτη κίνηση - τέρμα η ντουντούκα και η τηλεόραση. Φοράμε ράσα; Πρέπει να τα τιμάμε. Σκόπια και συλλαλητήρια; Αφήστε τον Σαλονικιό να εκτίθεται. Εκκλησιαστική περιουσία; Ναι, πρέπει να επανέλθει στο λαό.

Μπορεί κανείς χριστιανός να φαντασθεί τον Χριστόδουλο να επισκέπτεται άρρωστο επιφανή σε νοσοκομείο χωρίς τις τηλεοπτικές Πρώτες Βοήθειες; Ο Ιερώνυμος το έπραξε. Επέστρεψε ακόμα και τις κουρσάρες της Αρχιεπισκοπής. Να μην ξεχνάμε ότι αυτός ο προικισμένος άνθρωπος είχε κατηγορηθεί από την κλίκα ότι διέπραξε οικονομικές ατασθαλίες! Η συκοφαντία, όπως ξέρουμε, έχει μιαν αρχή: Αμαύρωσε κάποιον προτού προλάβει να σε ρωτήσει ποιος είσαι.

Ο Ιερώνυμος δίνει την απάντηση σωστά, υπομονετικά, με τακτ, μας θυμίζει ότι έστω και ένας τομέας να πηγαίνει καλά σε αυτό τον τόπο, ο κοσμάκης φρονηματίζεται. Έχουμε την εντύπωση ότι ο Λιάπης θα αφήσει κάλλιστο όνομα.

(από το LIFO, 13-19.3.2008, εβδομαδιαία εφημερίδα της Αθήνας, που εκδίδει ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν υποστήριξα τον Χριστόδουλο. Ούτε μου άρεσε σαν ιεράρχης. Αλλά τώρα, όταν βλέπω περιοδικά τύπου Lifo και τύποι στυλ Τσαγκαρουσιάνου να παινεύουν τόσο πολύ τον Ιερώνυμο, κάτι δεν μου πάει καλά. Αναρωτιέμαι μήπως από τον εκλεκτό της εθνικοπατριωτικής Δεξιάς του Κυρίου πέσαμε στον εκλεκτό της υπερεθνικο-λάιφ-στάιλ-νεο-αριστεράς του Κολωνακίου και των V(oreiwn)P(roastiwn). Κάτι δεν πάει καλά σ' αυτή την ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστή η τακτική του Ιερώνυμου.Επειδή σε σχέση με τον Χριστόδουλο, όσο και να το προσπαθούσε, δεν θα μπορούσε να υπερτερήσει, εφηύρε την τακτική των ηπίων τόνων και της μη δημοσιότητος. ΤΡΟΠΟΣ ΑΜΥΝΑΣ είναι αυτός, πάρτε το χαμπάρι. Αποφάσισε λοιπόν να το παίξει ταπεινός, να εκποιήσει τα αυτοκίνητα του Χριστόδουλου (λες και ήταν προσωπική περιουσία του μακαριστού), να το παίζει ποντιος πιλάτος σε κρισιμότατα θέματα (σύμφωνο σύναψης σχέσεων.Έχε χάρη που η Ιερά Σύνοδος σήμερα τον ανάγκασε να πάρει διαφορετική θέση).
Γενικώς κάνει τα ακριβώς αντίθετα απ' ότι έκανε ο Χριστόδουλος για να ξεχωρίσει κάπως και να σταθεί.
Δεν λέει κανείς οτι ο Χριστόδουλος τα έκανε όλα καλά. Να δεχθώ οτι τα περισσότερα ήταν λάθος. Ούτε ένα σωστό ; Ούτε ένα ; Τόσο συμπλεγματική συμπεριφορά από τον Νέο Αρχιεπίσκοπο δεν την περίμενα. Κρίμα.

Ο "εξ αποστάσεως"

Related Posts with Thumbnails