Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

"ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ" ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΟ


Γιάννης Παληός
Εκπληκτική η χθεσινή βραδιά στην προτελευταία μέρα του 5ου Φεστιβάλ "Μούσα Ελληνική". 
Στο πάρκο της Κλειδούς, στο Βροντάδο της Χίου, παρακολουθήσαμε την πρώτη εκτέλεση του μουσικού παραμυθιού "Σώζοντας την Ελπίδα" βασισμένο στο ομώνυμο αλληγορικό παραμύθι της Αρετής Παληού, μελοποιημένο από την Άννα Δανιηλίδη, σκηνοθεσία από τη Σταματία Κομνηνού και αφήγηση από τη Δάφνη Πανουργιά.
Άλλοτε με μουσική και άλλοτε με τραγούδι, οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές παρακολούθησαν την ιστορία μιας γάτας, ενός λευκού περιστεριού, ένος αετού και ενός κοχυλιού που κατάφεραν να συνεργαστούν ώστε να φέρουν την ειρήνη και την ελπίδα σε όλον τον κόσμο. 
"O άνθρωπος είναι σαν μία γάτα. Όμορφος, έξυπνος, κτητικός και πονηρός. Μα όπως και η γάτα, η θαλπωρή και η αγάπη που χαρίζει, είναι δώρο σωτήριο. Ο άνθρωπος, όπως και η γάτα, διστάζει. Φοβάται. Κάποιες φορές δεν τολμά. Κουρνιάζει εφησυχαστικά στη ζεστή φωλιά του και κοιμάται έως ότου να ξεχάσει ότι τα αδέρφια του υποφέρουν και χάνονται άδικα. Υπάρχει όμως κι ένα πουλί. Ένα αγνό, κατάλευκο, ονειροπόλο και ακούραστο. Αυτό το πουλί, ονομάζεται Ελπίδα. Είναι ένα αγέρωχο και λαμπρό περιστέρι που δε θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται, να παλεύει για το φως.Όταν ο πόνος μαύρος αετός του σπάσει τα φτερά, αυτά τα πασπαλισμένα με ασημόσκονη φτερά, δε θα λυγίσει.Θα κάνει σύμμαχό του τη γάτα. Η ελπίδα δε θα εγκαταλείψει τον άνθρωπο. Θα φωτίσει τη ψυχή του με όνειρα και δύναμη. Η ελπίδα θα σώσει τον άνθρωπο. Και ο άνθρωπος θα σώσει την ελπίδα." 
Όλους τους χαρακτήρες ερμήνευσαν οι μουσικοί: 
- Αικατερίνη Δρομιάδη, φλάουτο 
- Παναγιώτης Σιωράς, κλαρινέτο 
- Σοφία Σιωρά, τρομπέτα
- Φωκίων Καλογεράς, τρομπόνι 
- Αλέξανδρος Μπαλαούρας, κιθάρα 
- Νεονίλλη Δρομιάδη, μαρίμπα 
- Μαριάννα Καλογερά, κρουστά 
- Ελισάβετ Αναγνώστου, βιολί 
- Καθλήν Καλογερά, βιόλα 
- Χριστίνα Καλογερά, κοντραμπάσο. 
Διεύθυνση ορχήστρας Νεφέλη Χαδούλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails