Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, διοργάνωσε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με ιδιαίτερη επιτυχία συναυλία θρησκευτικής μουσικής, εν όψει της πασχαλινής περιόδου.
Στο κατάμεστο από φίλους της μουσικής Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη, είχε τη δυνατότητα το φιλόμουσο κοινό της πόλεως να οδηγηθεί στην κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών μέσω της μουσικής. Στη συναυλία ερμηνεύτηκαν ύμνοι τόσο της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας, όσο και συνθέσεις της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής.
Στο πρώτο μέρος, μεικτός βυζαντινός χορός μαθητών βυζαντινής μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μουσικολόγου κ. Αγγέλου Μπέντη παρουσίασε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, ενώ στο δεύτερο μικτή πεντάφωνη χορωδία, ορχήστρα και δυο σολίστ, υπό τη διεύθυνση του Δρ. κ. Αθανασίου Τρικούπη, παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το έργο Confitebor tibi, Domine, P.66 του Ιταλού συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736).
Τη συναυλία θρησκευτική μουσικής παρακολούθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο βουλευτής Έβρου και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο στρατηγός της 12ης μεραρχίας πεζικού κ. Κούκος, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημείου Θράκης Δρ. κ. Πασαδάκης Πλουμής, καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δρ. Αδαμίδης Δημήτριος, καθώς και πλήθος φιλόμουσων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails