Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ" Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ" ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΦΡΑΓΚΕΣΚΑΚΗ


Οι εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ και το βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ  (Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού), μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Φραγκεσκάκη "Στο Ηφαίστειο", σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στις 7:30 μμ. 
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ελπινίκη Νικολουδάκη-Σουρή, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης. 
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ρίτα Λυτού.
Συμμετέχουν: 
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
Ελένη Καραβούζη, κιθάρα/τραγούδι


Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη γεννήθηκε στη Ρόδο και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Νίσυρο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό στην εκπαίδευση. Στην Αθήνα ζει και εργάζεται. Γράφει βιβλία για παιδιά και μεγάλους. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού βιβλίου και με το Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το νέο βιβλίο της Χριστίνας Φραγκεσκάκη "Στο ηφαίστειο" είναι μια ιστορία μετάβασης, ένα μυητικό ταξίδι στον μεγάλο κρατήρα και στα φλογισμένα του λιβάδια, ένα ταξίδι ενηλικίωσης. Μέσα στην ιστορία αναμιγνύονται με τρόπο αξεδιάλυτο η μνήμη και η λήθη, αυτοβιογραφικά και μυθοπλαστικά στοιχεία, η πραγματικότητα και το απίστευτο. Πρωτόφαντες και ανοίκειες καταστάσεις, όντα απόκοσμα και παράξενα που έρχονται από το κέντρο της γης και της ύπαρξης, άλλοτε για να παίξουν και για να γελάσουν, άλλοτε για να τρομάξουν και για να εκδιώξουν, αλλά και διάσπαρτες παρηγορητικές εστίες, φυσικές και μεταφυσικές, υφαίνουν τη διήγηση. Τα γεγονότα συμβαίνουν σ’ έναν καιρό μακρινό και κοντινό συνάμα, στο «κάποτε» και στο «τώρα» της ύστερης παιδικής ηλικίας και ολοκληρώνονται μέσα σε μια μέρα. Την ημέρα που η ηρωίδα αποφασίζει να τα αψηφήσει όλα, να κατέβει τους γκρεμνούς και τις χαράδρες, να διαβεί το αδιάβατο, για να συναντήσει και να γνωρίσει από κοντά τον φοβερό κρατήρα Στέφανο. 
Τα θερμά ηφαιστειακά τοπία του βιβλίου είναι της Μάριας Μπαχά και η καλλιτεχνική επιμέλεια της Εριφύλης Αράπογλου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και είναι το πρώτο βιβλίο της λογοτεχνικής σειράς «Μικρές ιστορίες για τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails