Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ "ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ" (!) ΣΤΟ FACEBOOK


Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος 
Κάποιος ανώνυμος «κύριος» ο οποίος προφανώς δεν ξέρει τι να κάνει την ζωή του, σκέφτηκε: «Δεν φτιάχνω μια σελίδα στο facebook – τρολάρισμα στον Ελύτη»; 
Και εδώ και κάμποσο καιρό κατέκλυσε το διαδίκτυο με τα αποτελέσματα της ανίας του. Σε ένα πλαίσιο βάζει στην άκρη την φωτογραφία του ποιητή, δίπλα γράφει ένα εξυπναδίστικο κειμενάκι – από γελοίο έως χυδαίο – και από κάτω φαρδιά πλατιά το όνομα του ποιητή: «Οδυσσέας Ελύτης». Την σελίδα του στο fb επιγράφει: «Ελύτης, ο ποιητής του Αιγαίου». 
Το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι μπορεί να παραπλανηθεί ο κάθε αδαής και να νομίσει ότι αυτά τα έχει γράψει ή τα έχει πει ο Ελύτης, αλλά ότι το κίνητρο του τρολαρίσματος – και μάλιστα συστηματικά – προσβάλλει τελικά βάναυσα τη μνήμη του ποιητή, ο οποίος ήταν λάτρης της Ιδιωτικής Οδού και σε καμία περίπτωση δεν επεδίωκε την άσκοπη και άχρηστη έκθεση. 
Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες και αναλύσεις, διότι δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τα αυτονόητα. Όποιος έχει στοιχειώδες κριτήριο καταλαβαίνει ότι αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη και αδιανόητη. 
Καλώ τον εμπνευστή της να σταματήσει πάραυτα αυτή την χυδαιότητα. Το κάνω, μάλιστα, σήμερα που είναι και η γενέθλιος ημέρα του ποιητή. 
Αλλιώς, ακολουθώντας πάντα την Ιδιωτική μου Οδό θα τον ξεσκεπάσω πανηγυρικά, με όλες τις νόμιμες συνέπειες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιος είσαι τέλος πάντων!

Related Posts with Thumbnails