Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ Ο π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η σειρά διαλέξεων του αρχιμ. Παντελεήμονος Μανουσάκη, Καθηγητού Φιλοσοφίας, στην Μόσχα. 
Προσκεκλημένος του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», και με την υποστήριξη του Templeton Foundation, ο π. Παντελεήμων Μανουσάκης παρουσίασε στο Μοσχοβίτικο κοινό μια σειρά ομιλιών υπό την θεματική ενότητα: Δημιουργία - Ιστορία - Εσχατολογία. 
Αφιχθείς στην Μόσχα ο π. Παντελεήμων έγινε δεκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα ο οποίος και παρέθεσε γεύμα στον προσκεκλημένο ομιλητή. 
Η πρώτη ομιλία με θέμα την δημιουργία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο “PokrovskiyeVorota.” Η δεύτερη ομιλία με θέμα την Ιστορία έλαβε χώρα στις αίθουσες του Higher School of Economics της Μόσχας ενώπιον φοιτητών την εν λόγω Σχολής την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Η τρίτη δημόσια ομιλία με θέμα την εσχατολογία πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα τελετών του θεολογικού Ινστιτούτου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. 
Την επομένη ημέρα, ο π. Μανουσάκης διηύθυνε τρία σεμινάρια με την συμμετοχή καθηγητών και μεταπτυχιακών φοιτητών φιλοσοφίας και θεολογίας από την Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Κίεβο, και την Λευκορωσία.


2 σχόλια:

Επαμεινώνδας Μανδηλάς είπε...

Όταν τα ΚΤΗΝΗ του πολέμου σκορπούν παντού τη συμφορά και τον όλεθρο, υπηρετώντας με πείσμα τις δαιμονικές δυνάμεις, κάποιες ευγενικές ψυχές ασχολούνται με θέματα φιλοσοφίας και θεολογίας!!!
Πράγματι, ο Χριστιανισμός και η Ορθόδοξη θεολογία είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ!!!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ -Ε.Μ.

Unknown είπε...

Άξιος αγαπητέ μου φίλε π. Παντελεήμονα........το ιεραποστολικό έργο που επιτελείς είναι τεράστιο..........

και με τη διδασκαλάι σου στη Βοστώνη και με τις ανά την υφήλιο διαλέξεις σου........

άξιος...καλή δύναμη και να ξεκουράζεσαι όποτε βρίσκεις χρόνο οπωσδήποτε!!!!!

Related Posts with Thumbnails