Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Τιμητική συναυλία - αφιέρωμα στην σημαντική ελληνίδα ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια των φετινών ΚΓ΄ Δημητρίων, τα οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του μουσικού και θεολόγου  κ. Δημητρίου Παπαθανασίου.
Στη συναυλία παραβρέθηκε η ίδια η ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τιμήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την 40χρονη προσφορά της στην ποιοτική ελληνική μουσική και ευρύτερα στον νεοελληνικό πολιτισμό. Η προσέλευση των κατοίκων της Χαλκίδας ήταν συγκινητικά μεγάλη, γεγονός που φανερώνει ότι οι Χαλκιδείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας, «διψούν» για ποιότητα σε όλες τις μορφές της τέχνης, ενώ παράλληλα και με αυτή τους την παρουσία έδειξαν ότι σέβονται, τιμούν και συντρέχουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας – δικό τους έργο στην πραγματικότητα - που με τις κάθε μορφής εκδηλώσεις της είναι πάντα κοντά στο λαό. 
Αυτή η πληθωρική παρουσία του λαού της Χαλκίδος συνετέλεσε και στην συλλογή αρκετών τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, από το οποίο σιτίζονται καθημερινά 373 συνάνθρωποί μας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Εκκλησίας, όπου 312 άνεργοι και ανασφάλιστοι βρίσκουν καταφυγή και βοήθεια, αφού η συναυλία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 


Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, το οποίο περιελάμβανε δεκατέσσερα από τα αγαπημένα τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, σε στίχους μεγάλων ελλήνων συνθετών και ποιητών, τα οποία ερμήνευσαν εξαιρετικά η Φωτεινή Καπαγιάννη και ο Γιώργος Δρακούλης, οι οποίοι απέσπασαν το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια του κοινού, αλλά και της ιδίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. 
Μετά τα δώδεκα τραγούδια, ο μαέστρος κ. Παπαθανασίου κάλεσε στη σκηνή την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία καταχειροκροτούμενη από το κοινό, ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την πρόσκληση και την τιμή προς το πρόσωπό της, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην παρουσία του κόσμου, ο οποίος της δίνει όλα αυτά τα χρόνια την δύναμη «να προσγειώνει και να απογειώνει τα όνειρά της», λέγοντας χαρακτηριστικά: «τίποτα δεν πήγε χαμένο όλα αυτά τα χρόνια, γιατί τόσες χιλιάδες ψυχές και τόσες χιλιάδες μάτια κοιτάξαμε τον Ουρανό κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη της προς τον Θεό για τις ευεργεσίες Του στη ζωή της και καταχειροκροτήθηκε από όσους προσήλθαν στη συναυλία, οι οποίοι ζητούσαν ξανά και ξανά να παραμείνει στη σκηνή και να τραγουδήσει. 
Ήταν μία ακόμη πολιτιστική πρωτοβουλία της Μητροπόλεως Χαλκίδος, η οποία αγκαλιάζει τον όλο άνθρωπο και αναδεικνύει το πραγματικά φιλάνθρωπο πνεύμα της Εκκλησίας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails