Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ


Την Δευτέρα 12 Μαΐου ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου με θέμα "Χριστιανισμός - Ορθοδοξία και μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο", που διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) από 12 – 15 Μαΐου 2014.
Το συνέδριο χαιρετίζει με σχετικό μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το οποίο θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο κατά την έναρξη του συνεδρίου.
Ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο., Βουλευτής κ Αναστάσιος Νεράντζης, θα είναι κεντρικός ομιλητής της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, στην έναρξη του οποίου, εκλήθη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Επίσης, θα ομιλήσει ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.
Το συνέδριο θα ασχοληθεί με θέματα ειδησεογραφίας και ενημέρωσης στον χώρο των εκκλησιαστικού χαρακτήρα ειδήσεων και στον τρόπο διακίνησής τους. Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» στην Πυλαία.
Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., Μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Sergei Popov, ενώ θα λάβουν μέρος Βουλευτές από διάφορες χώρες του κόσμου, δημοσιογράφοι κυρίως του θρησκευτικού χώρου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και στελέχη Γραφείων Τύπου Εκκλησιών και Μητροπόλεων όλων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, και Πατριαρχείων, καθώς και των αρχαίων ανατολικών εκκλησιών.
Ομιλίες θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων Βουλευτές – μέλη της Δ.Σ.Ο.: ο κ. Volen Siderov, Μέλος του Κοινοβουλίου της Βουλγαρίας και Πρόεδρος της Επιτροπής ΜΜΕ της Δ.Σ.Ο., ο κ. Emad Gad, Μέλος του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου, Επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κέντρου πολιτικών και στρατηγικών μελετών Al Ahram, ο κ. Marco Politi, Συγγραφέας και εμπειρογνώμων σε θέματα του Βατικανού (Il Fatto Quotidiano), ο κ. Ihsan Yilmaz, Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Fatih στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και εκπρόσωποι περιοδικών, δικτύων κ.α. διεθνούς εμβέλειας.
Το συνέδριο καλείται να αναδείξει την υπάρχουσα προβληματική αναφορικά με τη θεματολογία και το είδος των ειδήσεων του χώρου των θρησκειών, οι οποίες διακινούνται στα ΜΜΕ, τους κανόνες και τη δεοντολογία που τις διέπουν και, παράλληλα, να εξετάσει θέματα που έχουν να κάνουν με την λατρεία και τις νέες τεχνολογίες. Η δεύτερη μέρα θα αφιερωθεί σε σεμιναριακής μορφής συζητήσεις πάνω σε θέματα ανάλογου ενδιαφέροντος.
Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails