Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Κείμενο-φωτογραφίες-βίντεο: Ιδιωτική Οδός 
Στο βιβλιοπωλείο art bar Ποιήματα & Εγκλήματα των εκδόσεων Γαβριηλίδης, στην οδό Αγίας Ειρήνης, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, παρουσιάστηκε χθες βράδυ (19-2-2014) το νέο βιβλίο του φίλου συγγραφέα Κώστα Λογαρά "Ιστορίες του Δρόμου" (εκδόσεις Γαβριηλίδης). 
Στον φιλόξενο χώρο των εκδόσεων η ατμόσφαιρα ήταν μόνο φιλική, δηλ. πέρα ως πέρα αληθινή: Ρέα Γαλανάκη, Ηλίας Κούβελας, Έρση Σωτηροπούλου, Γιώργος Δάσιος, Γιώργος Κοζίας, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Μαρία Στασινοπούλου, Νίκος Μπακουνάκης, Μαρία Παπαγιάννη, Μάριος Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Κερασίδης, Γιώργος Γώτης, Στέφανος Διαλισμάς, Μαίρη Κωνσταντουδάκη, Παυλίνα Λαδά και άλλοι γνωστοί και φίλοι, πατρινοί και μη. 
Την εκδήλωση προλόγισε ο εκδότης Σάμης Γαβριηλίδης.


Στη συνέχεια ο Κώστας Λογαράς διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο, λέγοντας και κάποια διαφωτιστικά πράγματα γι' αυτό. Ακολούθησε ένας εξαιρετικά γόνιμος διάλογος του Κ. Λογαρά με την συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, η οποία με τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις της προκάλεσε σε όλους μας βαθύτερες σκέψεις γύρω από τη λογοτεχνική γραφή του Λογαρά και την προσωπική του μυθολογία. 
Οι ιστορίες του βιβλίου "ζωντάνεψαν" στη συνέχεια από τα αποσπάσματα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Περικλής Βασιλόπουλος και τα τραγούδια που ερμήνευσε εξαίσια η Αγγελική Τουμπανάκη, με τη συνοδεία του ταλαντούχου Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης, παραγωγή της Ιδιωτικής Οδού.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρβανίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails