Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΙΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΒΑΛΛΗΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών (Μαιζώνος 110), ο συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών και Εκδόσεων Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος θα παρουσιάσει τους ψηφιακούς δίσκους που κυκλοφόρησε το Κέντρον Ερευνών και Εκδόσεων με ηχογραφήσεις Εκκλησιαστικής μουσικής του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου Βαλληνδρά. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Δημοτική Βιβλιοθήκη. 
Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι ηχογραφήσεις τις οποίες πραγματοποίησε στις σειρές «Μνημεία Εκκλησιαστικής Μουσικής» και «Σύμμεικτα Εκκλησιαστικής Μουσικής» του Προγράμματος ηχογραφήσεων που εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο γνωστός φιλόλογος Μανόλης Κ. Χατζηγιακουμής.
Στη σειρά «Μνημεία Εκκλησιαστικής Μουσικής», ο Μητροπολίτης Νικόδημος Βαλληνδράς ηχογράφησε ολόκληρο το αργό Ειρμολόγιο των Καταβασιών, στο μέλος του Πέτρου Πελοποννησίου, Καλοφωνικούς Ειρμούς, Οκτάηχα μαθήματα, Πολυελέους και τα Ιδιόμελα της Μ. Τεσσαρακοστής, ενώ στη σειρά «Σύμμεικτα Εκκλησιαστικής Μουσικής» περιέχονται μέλη που έψαλλε επί σειρά ετών κατά τις χοροστασίες του ο μακαριστός ιεράρχης, καθώς και δικές του συνθέσεις. 
Οι ψηφιακοί αυτοί δίσκοι συνοδεύονται από πολυσέλιδα βιβλία, τα οποία περιλαμβάνουν κείμενα του Μανόλη Χατζηγιακουμή για την ιστορία, το είδος και την ερμηνεία των μελών, καθώς επίσης και όλα τα αντίστοιχα μουσικά κείμενα. Το όλο Πρόγραμμα των ηχογραφήσεων μπορεί να δει αναλυτικά ο ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ερευνών και Εκδόσεων http://e-kere.gr/ 
Στην εκδήλωση της 14ης Φεβρουαρίου θα ακουστούν αντιπροσωπευτικά ηχητικά δείγματα και θα προβληθεί ανάλογο οπτικό υλικό.
Την αφίσα της εκδήλωσης φιλοτέχνησε ο Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails