Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ...


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταδίκη του "Γέροντα Παστίτσιου" (Φίλιππου Λοϊζου) σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.  
Για παράδειγμα: 
- Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης  έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει το συνταγματικό διαχωρισμό των ρόλων Κράτους και Εκκλησίας», συμπληρώνοντας πως «η καταδίκη του "γέροντα Παστίτσιου", δείχνει κρατικό αναχρονισμό».  
- Ο δημοσιογράφος Νίκος Κραουνάκης σε σημερινό του άρθρο αναρωτιέται: Μαζί με τον «Παστίτσιο» γιατί δεν διώκεται και ο Σεραφείμ; Και εννοεί, φυσικά, τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, τον οποίο κατηγορεί για τα αναθέματα που εξαπέλυσε την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2012, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "...το ψευδές, προσβλητικό και αντικανονικό τελετουργικό που λαμβάνει χώρα συχνά στη Μητρόπολη Πειραιά είναι ο ορισμός της «κατ' εξακολούθηση καθύβρισης θρησκεύματος»….". 
Όμως ο συντάκτης έχει μείνει λίγο ...πίσω. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν εκφώνησε τα αναθέματα την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2013. Τα ...προσπέρασε... 
Φέτος, όμως, ετοιμάζεται να γιορτάσει - μόνος του! - την "8η και την 9η Οικουμενική Σύνοδο". Χωρίς την έγκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, που χρήζει ειδικής αντιμετώπισης, τόσο από την Εκκλησία, όσο και από τον θεολογικό κόσμο. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.
- Ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης στο protagon κινείται στη λογική του προηγούμενου: "...σήμερα μπορείς να καταδικαστείς για περιύβριση θρησκεύματος, αλλά δεν θα πειραχτεί ούτε τρίχα από τα μαλλιά σου αν αρθρώσεις λόγο μίσους εναντίον απίστων ή ομοφυλόφιλων. Ο Παστίτσιος καταδικάζεται. Οι επιφανείς ιεράρχες της τηλεοπτικής αρένας δεν εισπράττουν ούτε επίπληξη. Δεν προβλέπεται. Η περιύβριση θρησκεύματος ελέγχεται ποινικά. Τα κηρύγματα μίσους όχι, ακόμα. Υποτίθεται, βέβαια, ότι το αντιρατσιστικό θεσμικό πλαίσιο θα θέτει φραγμούς και θα επισύρει διώξεις. Τη μέρα που θα διωχθεί ο Πειραιώς να μας ξυπνήσετε νωρίς, να πάμε να χτυπήσουμε τις καμπάνες."
- Ας σημειώσουμε, τέλος, ότι για άλλη μια φορά το Γραφείο Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς επιτίθεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή την προσφώνησή Του στην αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά την Θρονική γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου (30-11-2013). Το σχετικό κείμενο έχει δει το φως της δημοσιότητας αρκετές μέρες, αλλά σήμερα αναδημοσιεύεται πανηγυρικά και στην ακροδεξιά εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, με τον τίτλο: "Μητρόπολη Πειραιώς για Βαρθολομαίο: Ο Παναγιώτατος χρησιμοποιεί οικουμενιστική ιδεολογία και γλώσσα". Ο νοών νοείτω...
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Φέτος, όμως, ετοιμάζεται να γιορτάσει - μόνος του! - την "8η και την 9η Οικουμενική Σύνοδο". Χωρίς την έγκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος"
ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗς ΘΕΟΛΟΓΙΑς ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΩΠΗ" ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ... ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ κλπ..

Related Posts with Thumbnails