Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΝ ΕΙΜΙ ΟΡΓΑΝΟΝ - ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Η εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας στο φύλλο της Παρασκευής 8-11-2013 και στο διαδίκτυο αντιγράφει το πρόσφατο σχόλιο της Ιδιωτικής Οδού σχετικά με το πρόσφατο, επίσης εκτενές κείμενο του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου. 
Όμως κατά την αντιγραφή αφήνεται να εννοηθεί ότι οι "Φαναριώτες" ή το "Πατριαρχείο" ταυτίζονται με το κείμενό μου, αφού "διερωτώνται" ή "σχολιάζουν", κατά τον αρθρογράφο του Κόσμου.
Θα ήθελα, λοιπόν, για άλλη μια φορά να σημειώσω ότι είμαι αυτοκίνητον όργανον. Γράφω και κινούμαι εξ ιδίας βουλής και προαιρέσεως και όχι διότι μου το υπαγορεύει το Φανάρι ή ο Πατριάρχης. Άπαγε!
Μπορεί αυτό να μην είναι κατανοητό από τους έχοντας κακή προαίρεση και πονηρούς, πάντα, λογισμούς, αλλά αυτή είναι η απλή αλήθεια. 
Άλλωστε και στην περίπτωση του πρ. Ιεροσολύμων Ειρηναίου στην οποία επανέρχεται ο Σεβ. Καλαβρύτων, ετάχθην εξ αρχής υπέρ του κανονικού Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου κ.ο.κ. 
Μ' ένα λόγο τον θεσμό της Εκκλησίας έχω πάντοτε κατά νου κι όχι τις προσωπικές μου προτιμήσεις. Αλίμονο, αν αποδομήσουμε την Εκκλησία. Αυτή η λογική είναι που με βρίσκει αντίθετο. 
Αυτά συνοπτικώς. 
Π.Α.Α.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Kαλαβρύτων είναι ό,τι είναι και λίγα λέτε κάθε φορά... Ωστόσο, μιας και ο (όποιος) πατριάρχης δεν είναι αλάθητος, θα πρέπει να βρείτε καμιά φορά και κάτι που να τον αφορά και το οποίο σας βρίσκει αντίθετο και να το αναρτήσετε. Μη φοβάστε δεν πρόκειται να αποδομηθεί η Εκκλησία. Εκτός αν μιλάμε για την καθολική εκκλησία και τον παπικό θεσμό. Ασφαλώς μπρεί να το έχετε κάνει και να μην το θυμάμαι. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη ο Άγιος ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ σας απαντάει:
http://mkka.blogspot.gr/2013/11/blog-post_11.html
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ .......ΣΧΟΛΙΑ
Οι εκ Πατρών δημοσιογραφικοί παράγοντες μιάς βρώμικης σε περιεχόμενο εφημερίδος και μόνιμοι επικριτές μας ας γνωρίζουν, ότι ουδόλως μας επηρεάζουν οι φαιδρότητες, τις οποίες κατά καιρούς γράφουν εναντίον μας! Αν είναι δυνατόν μερικά κιλα από κοτόπουλα να τυφλώσουν την συνείδησή μας, Ντροπή τους!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΝΟΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!
http://mkka.blogspot.gr/2013/11/blog-post_11.html
ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ .......
Ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είχε τήν ευγενή καλωσύνη νά μας διευκρινήσει, ότι τό ταξίδι του Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου στη Βόρειο Ελλάδα άρχιζε το Σ'αββατο ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ. Ώστε η απουσία των δύο Αρχιερέων Αδελφών μας από τις εργασίες του Σώματος δεν ώφείλετο στην υποδοχή του Πατριάρχου μας αλλά στην προετοιμασία της υποδοχής του Προκαθημένου της Ορθοδοξαις στην έδρα της Επισκοπής των. Συνεπώς τα σχόλια και οι αιτιάσεις, που περιλαμβάνει τό πρώτο ζήτημα της αναρτήσεώς μας της 4ης Νοεμβρίου δεν ισχύει. Ζητούμε συγγνώμην και επανορθώνουμε σήμερα.
+ Ο Κ καί Αι Α.
11,11.2013

Related Posts with Thumbnails