Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ!


Το Orthodox Theological Research Forum και το Ορθόδοξο Κέντρο του Πανεπιστημίου του Winchester, διοργανώνουν ένα εξαιρετικής σημασίας Συνέδριο, αφιερωμένο στον Χρήστο Γιανναρά. Το Συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο στο St Edmund’s Hall της Οξφόρδης (διάρκεια 2-5 Σεπτεμβρίου 2013). 
Επιστήμονες από διάφορες χώρες αναλύουν επί μέρους πτυχές του γιανναρικού έργου (η σχέση ατόμου και προσώπου, ο αποφατισμός, οι σχέσεις Ανατολής-Δύσης, Προνεωτερικότητας-Νεωτερικότητας, Εκκλησίας-θρησκείας, θεολογίας–φυσικής, Κτιστού-Ακτίστου, οι προκλήσεις της κριτικής οντολογίας, του ηθικού στοχασμού, της θεολογίας του γάμου, κ.ά.) τιμώντας την προσφορά του μεγάλου Έλληνα θεολόγου και φιλοσόφου. 
Η εναρκτήρια εισήγηση συντάχθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο (εκφωνήθηκε in absentia). Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται ο Σεβ. Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος Ware και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος Κατερέλος, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάριος Μπέγζος, οι καθηγητές και ερευνητές π. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, π. Ciprian Burca, Mary B. Cunningham, Ευαγγελία Γρηγοροπούλου, Natalie Depraz, John Hadjinicolaou, π. Dimitrios Harper, Pui Ip, David Lemeni, π. Andrew Louth, Neil Messer, Σωτήριος Μητραλέξης, Ευάγγελος Μπάρτζης, Διονύσιος Σκλήρης, Stoyan Tanev και Νίκη Τσιρώνη. Ο τιμώμενος θεολόγος και φιλόσοφος Χρήστος Γιανναράς θα εκφωνήσει την καταληκτήρια εισήγηση του συνεδρίου.
Διάβασα στο fb μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία του Σωτήρη Μητραλέξη, ο οποίος είναι και εκ των εισηγητών του συνεδρίου. Γράφει:
Εδώ στο συνέδριο με θέμα το έργο του Χρήστου Γιανναρά στο St Edmund Hall του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ένας κινέζος από το Χονγκ Κονγκ (!) ονόματι Pui Ip (Heythrop College, London) έδωσε στην εκπληκτική ομιλία του την πιο κρυστάλλινη, σαφή και ακριβή επεξήγηση της φιλοσοφίας του Χρήστου Γιανναρά που έχω ακούσει δημοσίως. Εκφράζω εδώ τον απεριόριστο θαυμασμό μου.
Κατανοώ απολύτως τον θαυμασμό του Σ. Μητραλέξη. Και είναι ενδιαφέρον ότι την ώρα που στην Ελλάδα το έργο του Χρήστου Γιανναρά αντιμετωπίζεται, από τους "εκκλησιαστικούς" κυρίως κύκλους", είτε παιδαριωδώς είτε ανοήτως, βρίσκεται ένας κινέζος (!!) για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Η Ιδιωτική Οδός εύχεται από καρδιάς στον καθηγητή Χρήστο Γιανναρά το ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ!
Ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς με τον Μίμη Σαλαπάτα στο περιθώριο του συνεδρίου

11 σχόλια:

noname είπε...

Στην Οξφόρδη οι "αιρετικοί προτεστάντες" κάνουνε συνέδρια προς τιμήν Ορθοδόξων θεολόγων και στην "Ορθόδοξη" Ελλάδα συνέδρια που συμμετέχουν μη Ορθόδοξοι διαλύονται από ροπαλοφόρους φανατικούς. Είμαστε έθνος ανάδελφον τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Πότε πήραν ρόπαλα οι αντιφρονούντες κε pelekane;

Ανώνυμος είπε...

Πού είσαι ταλαίπωρε Τελεβάντο?
Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ!!!

noname είπε...

@ 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:12 π.μ.

Εάν εξαιρέσουμε τις οργανώσεις, τους καντιωτικούς, τις επιθέσεις σε θέατρα και καλλιστεία, τα γεμάτα μίσος κείμενα διαφόρων κληρικών και λαϊκών, κ.λπ., βλέπε:

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2012/10/corpus-christi.html

http://www.amen.gr/article112

ΔΙΟΓΕΝΗΣ(Ε.Μ.) είπε...

''ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!''

Θερμή παράκληση θα ήθελα να απευθύνω κι εγώ, με όση δύναμη μ' απομένει, στον κύριο ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ μας, να γράψει κάτι, γιατί μάς έχουν πνίξει στην κυριολεξία τα θολοκουλτουριάρικα του κ.Γιανναρά και κοντεύουμε να πάθουμε ολοκληρωτική σύγχυση, ν' απωλέσουμε την πίστη μας και να γίνουμε στο τέλος αιρετικοί και νικολαΐτες!

Κάντε κάτι κ.ΤΕΛΕΒΑΝΤΟ! Ελπίζουμε όλοι στη δύναμη της θεολογικής σας γραφίδας!Εδώ δεν πρέπει να είστε ταπεινός -κάτι που το διαπιστώνει κανείς καθημερινά στο ύφος των κειμένων σας(!) -έχουμε όλοι ανάγκη από τη δύναμη του στιβαρού θεολογικού σας ΛΟΓΟΥ!

Κοιτάξτε,καλοί μου φίλοι, μέχρι που έχουν φτάσει οι μολυνσμένες φιλοσοφικο-θεολογικές θεωρίες του Κ.Γιανναρά!
Μέχρι τη μακρινή ΚΙΝΑ! Γι' αυτό κι εγώ σάς λέω -μετά διαμαρτύρεστε ότι γράφω και υπερβολές(!)- κάτι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε το υπνωτισμένο μας ποίμνιο!(α,...sorry που ξεφεύγω απ' το θέμα μου,... αλλά μού ήρθε στο νου κι εκείνο το τραγουδάκι που λέει:''μπήκαν τα γίδια στο μαντρί''κι εμένα επειδή μ' αρέσουν και οι παραλλαγές τραγουδώ''μπήκαν οι λύκοι στο μαντί(!)Καλά καλά, κ.Ανδριόπουλε,εντάξει, ξεφεύγω λιγάκι και λέω και κανένα δημοτικο-σκυλάδικο! Εντάξει,sorry,αλλά το επιβάλλει και η κατάσταση, γιατί είναι πολύ σοβαρή!)

Α,...πού μείναμε? ναι,στην υπεράσπιση - κάθαρση της Ορθοδοξίας από τους ''αιρετικούς'', όπως καλή ώρα ο καθηγητής Γιανναράς, που η χάρη του έφτασε έως την Κίνα! Ακούς εκεί στην Κίνα(!!!),... να δούμε τι άλλο θ' ακούσουμε!

Γι' αυτό κι εγώ δεν έχω δίκιο όταν επιμένω στην επιστράτευση -Εδώ και Τώρα - της δυναμικής γραφίδας του κ.Τελεβάντου? Υπερβολές,Διογένη, θα μάς πουν πάλι κάποιοι, υπάρχουν τόσοι και τόσοι θεολόγοι ικανοί!
Εντάξει μωρέ παιδιά, δεν λέω πως δεν υπάρχουν κι άλλοι εκλεκτοί!
Εδώ,όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με κάτι Μοναδικό κι Ανεπανάληπτο και μάλιστα Δεινό Υπερασπιστή της Ορθοδοξίας σε Παγκόσμια Πρώτη!

Γι' αυτό σάς λέω παρακαλέστε κι εσείς λιγάκι,... γιατί ο εν λόγω θεολόγος είναι πολύ ταπεινός και δυσκολεύεται να πάρει πρωτοβουλία από μόνος του!Όταν,ας πούμε,έγραψε για τον Μέγεντορφ,Σμέμαν κ.α.,το έπραξε μετά από βασανιστικές σκέψεις και λιπαρή μελέτη των έργων τους, χαρακτηριστικό της ταπεινότητάς του,αλλά και της θεολογικής του εμβρίθειας!

Να τον πιέσουμε,αδέλφια,αυτή τη δύσκολη στιγμή!... και πάλι όλοι μαζί(!!!),... για να γίνει το θαύμα της κάθαρσης από τους πλανεμένους μιαρούς -όπως τον κύριο καθηγητή-, που πήραν πολύ αέρα τα μυαλά του κι έφτασε μέχρι τη μακρινή Ινδία!...Ωχ!... πάλι λάθος έκανα,...την Κίνα ήθελα να πώ! - για να δούμε επιτέλους και μια άσπρη μέρα μέσα στην εκκλησία!

Τέτοια κάθαρση μόνο μερικοί ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ δύνανται να κάνουν!
ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ, ΜΟΝΑΧΑ Ο ΘΕΟΣ!

Διογένης(Ε.Μ.)




Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πελεκάνε μην πας την κουβέντα αλλού !
Ανέφερες ότι στην Ελλάδα, ροπαλοφόροι διαλύουν ΣΥΝΕΔΡΙΑ !
Πότε έγινε αυτό ?
Τα καλλιστεία και τα κορπους κρίστι δεν είναι ΣΥΝΕΔΡΙΑ !

noname είπε...

@ 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:55 μ.μ.

Φαντάσου τους Διογένη, όλους αυτούς τους επαγγελματίες χριστιανούς, πως θα είναι στην προσωπική τους ζωή.

-Παναγιώτη, κάτσε να φας πρωινό!
-Δε μπορώ γυναίκα, πρέπει να πάω στο λάπτοπ να σώσω την Ορθοδοξία.

@ 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:20 μ.μ.

http://www.amen.gr/article112

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δυνατό το σχόλιο σου διογένη!
Μακάρι να το διαβάσει κι ο Τ(αλα)βάντος ο φουκαράς!
τον έκανες με την ειρωνία σου με τα κρεμυδακια!!!!!
βγάζει και πολύ γέλιο!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου Διογένη, μία καθημερινή σκηνή στο Αιγαίο.
- Πελεκανούλη, έλα να φας τις σαρδέλλες σου !
- Δεν μπορώ γυναίκα, πρέπει ν' ανέβω στη βραχονησίδα, να πιάσω wi - fi, να βρίσω τους Χριστιανούς !

Ανώνυμος είπε...

Όλα πολύ ωραία τα σχόλια και με χιούμορ, εγώ τα χαίρομαι,αρκει να γίνονται με αγαθή πρόθεση!

Ανώνυμος είπε...

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για το έργο του Χρήστου Γιανναρά στην Οξφόρδη

http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/18986-2013-09-08-17-36-33

http://www.antibaro.gr/article/8913

Σωτ.Μητραλ.

Related Posts with Thumbnails