Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η "ΛΟΓΙΚΗ" ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


- Διαβάζοντας την απάντηση του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ στον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Τήνου Νικόλαο, σχετικά με τα "αναθέματα" που ...αναβίωσε ο Σεβ. Πειραιώς, εξεπλάγην όταν είδα ότι αναφέρεται σε πράγματα εντελώς άσχετα προς τον συνομιλητή του. Γράφει:
"Δράττομαι της ευκαιρίας απαντώντας γενικά στον κ. Νικόλαο, να απαντήσω και στον γνωστό δίγαμο, τον προσφυώς αποκαλούμενο «Καρδινάλιο Φραντζολίνι», που αυτόκλητα άνευ πανεπιστημιακής καθέδρας, έχει αναλάβει ρόλο τιμητού των Εκκλησιαστικών προσώπων και πραγμάτων...".
Κατάλαβα ότι εδώ ο Σεβ. Πειραιώς κάποιον υπονοεί - γιατί καρδινάλιος και δίγαμος δεν γίνεται - αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω ποιόν. Την απάντηση μου την έδωσε το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ορθόδοξος Τύπος, που αφιερώνει πολλές σελίδες στο θέμα των αναθεμάτων που έθιξε πρώτη η Ιδιωτική Οδός. Γράφει λοιπόν ο κ. Γ. Ζερβός (σ. 7) ότι: "...οι Ιεράρχαι, οι οποίοι ανέχονται όσα κάνει το Φανάρι εις βάρος της πίστεως τον απεκάλουν, παρασκηνιακώς, ο «Καρδινάλιος Φραντζολίνι"! Και αυτός είναι ο γεραρός καθηγητής Αριστείδης Πανώτης. Μας λέει, δηλ., ο κ. Ζερβός ότι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι δεν τολμούν (ή δεν έχουν ιδέα;) να αρθρώσουν λόγο για τους Διαλόγους, βγάζουν - "παρασκηνιακώς" παρακαλώ! - παρατσούκλια για τον κ. Πανώτη, ο οποίος λέει δεκαετίες τώρα ευθαρσώς τη γνώμη του. Και ο Σεβ. Πειραιώς για να πλήξει τον κ. Πανώτη αναπαράγει το παρατσούκλι και προσθέτει κάτι το εντελώς προσωπικό ("δίγαμος"!) φανερώνοντάς μας ένα ...πρωτοποριακό ήθος (sic) του οποίου καλούμαστε να γίνουμε μιμηταί; Άπαγε! Τέλος, ο υπέρμαχος της πατερικής θεολογίας Σεβ. Πειραιώς υπογραμμίζει το "άνευ πανεπιστημιακής καθέδρας", την ίδια ώρα που επικαλείται τον "πιστό λαό", ο οποίος τον χειροκροτεί και δεν διαθέτει και πολλές πανεπιστημιακές περγαμηνές. Άραγε η πορεία προς την θέωση περνάει μέσα από την πανεπιστημιακή καθέδρα; Ίσως γι' αυτό εκλήθη ο αστυνομικός κ. Ιωάννης Μαρκάς στην ημερίδα του Σεβ. Πειραιώς. Ένεκα πανεπιστημιακής καθέδρας!
Επί της Μωσέως καθέδρας...

- Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, κινούμενος "εξ' ανθρωπιστικών λόγων", συμπαρίσταται στον πρ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων και νυν μοναχό Ειρηναίο, αναδημοσιεύοντας μια φωτογραφία από μια ατυχή στιγμή του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων θεωρεί πως η κίνησή του να αναδημοσιεύσει την φωτογραφία του Πατριάρχου Θεοφίλου - παντελώς άσχετη με τον πρ. Πατριάρχη και το θέμα του - "είναι σαν μια αντίδραση στην αδικία"! Και διερωτώμαι: Αν κάποιος αδικημένος από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων τον φωτογραφίσει την ώρα που χασμουριέται, ας πούμε, ενώ η στιγμή δεν το επιτρέπει, θα πρέπει να στείλει την φωτογραφία αυτή στην οικουμένη "σαν μια αντίδραση στην αδικία"; 
Λυπούμαι, αλλά δεν κατανοώ αυτή τη λογική...
Π.Α.Α.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε Ανδριόπουλε, μην ψάχνετε να βρείτε "λογικές" σε ιεράρχες. Στο σημείο αυτό θα έλεγα για τον Πειραιώς το εξής: "ό,τι θυμάται, χαίρεται"! Αναφέρατε, επιπλέον, τον κ. Μαρκά. Τελικά, τι έγινε με τον συγκεκριμένο "ερευνητή"; Ποιο είναι το αντικείμενο της "έρευνάς" του; Δεν μας είπε...

Ανώνυμος είπε...

o, κ. πανωτης ειναι διγαμος και ο ζερβος αγαμος,, οι γνησιοι φαναριωτες σεβονται τον κ ΠΑΝΩΤΗ και δεν θα εξεφραζαν τετοιους αστειους χαρακτηρισμους,,, μηπως ο χαρακτηρισμος προερχεται απο αλλους.. που προσπαθουν να ειναι φαναριωτες,,,,, εαν δεν εγραφε αυτα ο αγαμος ζερβος δεν θα μπορουσε να πωλησει την εφημεριδα του κατ ευφημισμον ΟΡΤΟΔΟΧΟΥ ρυπου,,

Ανώνυμος είπε...

παλαιοτερα ειχα παρακολουθησει τον κ, ζερβο σε εκπομπες απο το μπλου σκαι και να ειμαι ειλικρινης ειχα εντυπωσιασθει . ΟΤΑΝ προφανως σε ερωτηση ακροατου ειπε οτι παροτι ειμαι 53 ετων ε9ναι ασπρα τα μαλλια μου,,,,,,,,, με σοκαρησε και οταν εμαθα οτι ειναι υπευθυνος του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ που ιδρυτης ητο ο πατηρ χαραλαμπος ο σεβασμιος εσταματησα να διαβαζω την εφημεριδα και να τον ακουω, Ο ΣΕΒ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΝΟΜΑ πως γνωριζει ο ζερβος και αποφαινεται και καθισταται τιμητης των παντων και δη να χρησιμοποιει τον Ο. Τ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΙΔΕΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΟΞΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το "πρωτοποριακό ήθος" του Πειραιώς.. είναι ήδη παρωχημένο από δεκαετιών πολλών! Συγκεκριμένα, την επί διγαμία "κατηγορία" την αναφέρει και ο Γιανναράς στο Καταφύγιο Ιδεών.. ότι δηλαδή όταν κάποτε φοιτητές θεολογίας ερώτησαν τον αείμνηστο Π.Ν.Τρεμπέλα σχετικά με μιά θεολογική γνώμη του επίσης αείμνηστου Αμίλκα Αλιβιζάτου, απήντησε ο Τρεμπέλας: μην ακούτε τι λένε οι διπλοπαντρεμένοι..εμάς να ακούτε που είμαστε εύζωνες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι λόγοι της υπέρ του μοναχού Ειρηναίου "ανθρωπιστικής συμπαθείας" του Καλαβρύτων δεν είναι και τόσο ανθρωπιστικοί...Τα κίνητρά του έχουν σχέση με τα όσα έγιναν επί Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα με Βαβύληδες, οπλοφόρους μοναχούς της Χρυσοπηγής...κλπ κλπ κλπ γνωστά όλα αυτά και μάλιστα τα υπενθυμίζει και ο Πειραιώς στην πρός Ανδριόπουλον Α΄(εκ των προσφάτων) επιστολή του "Η ανάθεσις της Αρχιγραμματείας υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ελαχιστότητά μου.. εγένετο... διότι .. εκρίθην απαραίτητος δια να αντιμετωπισθή το τρομακτικό «τσουνάμι» που είχε πλήξει την Ελλαδική Εκκλησία το 2005.." Του "τσουναμίου" αυτού ένας εκ των λόγων είναι και η εν Ιεροσολύμοις πολιτεία και μετά των ανωτέρω εξονομασθέντων συνεργασία του κ.Ειρηναίου του οποίου η θητεία ως εν ενεργεία Πατριάρχου έληξε "ευδοκίμως..." και με την υπογραφή του μακαριστού Χριστοδούλου!
Είναι βεβαίως κρίμα η τοιαύτη καταληξη για τον κ.Ειρηναίο διότι υπήρξε πνευματικό τεκνίο του Μητροπολίτου Σάμου +Ειρηναίου ο οποίος εχρημάτισε Δευτερεύων Διάκονος του Οικ.Πατριαρχείου και αργότερα ως Μητροπολίτης Σάμου εχειροτόνησε εις Διάκονο, τη εντολή του Αθηνών +Χρυσάνθου, τον Αρχιδιάκονο, του Χρυσάνθου, +Νικόδημο Βαλληνδρά, μετέπειτα Μητροπολίτη Πατρών!

Ανώνυμος είπε...

E βρε πτυχιούχοι Θεολογικών Σχολών και να μη μπορούν να αρθρώσουν μια κουβέντα στην ερώτηση:
Η Ρ/Καθολική 'Εκκλησία' είναι αδελφή Εκκλησία με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας;;;;!
Αν δε μπορείτε να δώσετε απάντηση στην ερώτηση αυτή, δικαιολογώντας φυσικά την απάντησή σας, ό,τι και αν λέτε και για οτιδήποτε δεν κάνετε τίποτα! Μηδέν εις το πηλίκο!
Πείτε μας και τους καθηγητές που σας δώσανε το πτυχίο, έτσι για να τους τονίσουμε την ανάγκη να είναι περισσότερο αυστηροί από εδώ και στο εξής!
Λίγο σεβασμό στα μαρτύρια τόσων Αγίων που δεινοπάθησαν από τόσους αιρετικούς! Το παρακάνατε!


Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Η αυθαιρεσία και ο σαδισμός των δεσποτάδων προκειμένου να πλήξουν όποιον δεν ''χωνεύουν'' δεν έχει όρια. Πότε και πώς θα απαλλαγούμε από αυτά;
Από Μακεδονία μεριά.

Related Posts with Thumbnails