Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ"




Στο εγκύκλιο γράμμα που απέστειλε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας προς τον κλήρο της Μητροπόλεώς του και εξηγεί την άρση της υπογραφής του από την "Ομολογία Πίστεως", σημειώνει και ένα άκρως ενδεικτικό περιστατικό:

"Ήδη με πήρε ένας λαϊκός τηλέφωνο, απαίδευτος στην θεολογία, που έχει όμως την αναίδεια να παριστάνει τον αγωνιστή της πίστης μας, και μου είπε μια υβριστική φράση. Και εγώ με πολλή ηρεμία, αφού τον χαιρέτησα, τού έκλεισα το τηλέφωνο. Τί να σας πω, Πατέρες μου και Μητέρες μου! Χίλιες φορές καλύτερα τα παιδιά της καφετέριας από μερικούς τέτοιους τετυμπόϊδες «χριστιανούς», που θέλουν να παριστάνουν και τον αγωνιστή των πατρίων! Βεβαίως, χίλιες φορές καλύτερα!".

Το έχω επισημάνει από την αρχή, αγαπητοί συνοδίτες. Οι "αντι-οικουμενιστές", στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι φανατικοί έως ακροτήτων. Δεν σέβονται τίποτα και κανένα. Έτοιμοι να εξευτελίσουν τους πάντες. Από τον Πατριάρχη ως τον τελευταίο πιστό που δεν τους κάνει τα χατήρια. Δεν έχουν έλεος. Η έννοια της ελευθερίας γι' αυτούς δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει μόνο όταν πρόκειται γι' αυτούς.
Ως εκ τούτου η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Αρχιεπίσκοπο άργησε, αλλά τουλάχιστον ήλθε. Οι ιεράρχες μας πρέπει να λάβουν θέση απέναντι στον σκοταδισμό των φανατικών και "καθαρών" που με τις καταπιεστικές πράξεις και τη βία των λόγων τους δίνουν την εντύπωση ότι η Εκκλησία μας εκφράζει το μίσος και τον Μεσαίωνα.

Δεν είμαι υπέρ των τιμωριών ή των αφορισμών. Ούτε η Εκκλησία είναι σ' αυτή τη λογική. Όμως το πρόβλημα θα πρέπει να επισημαίνεται και να απομονώνεται από τη στιγμή που δεν πρόκειται για έκφραση μιάς άλλης, έστω αντίθετης, άποψης, αλλά για εξέγερση εν ονόματι της "αλήθειας" που διατυμπανίζουν πως κατέχουν οι φανατικοκαθαροί.


Και βέβαια πάντοτε ας σκεπτόμαστε ότι "εκτός Εκκλησίας" υπάρχουν άνθρωποι με ήθος και αρετές που οι εντός ούτε υποπτεύονται ένεκα πωρώσεως!...



Πίνακας: Γιάννης Γαΐτης, Η δολοφονία της ελευθερίας




10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περί φανατικών ο λόγος... Αν δεν θυμάστε τους τα είχε ψάλει και Κάποιος άλλος...

"...ἐπὶ τῆς Μωσέως καθέδρας ἐκάθισαν οἱ γραμματεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι...

...δεσμεύουσι γὰρ φορτία βαρέα καὶ δυσβάστακτα καὶ ἐπιτιθέασιν ἐπὶ τοὺς ὤμους τῶν ἀνθρώπων, τῷ δὲ δακτύλῳ αὐτῶν οὐ θέλουσι κινῆσαι αὐτά.
...πάντα δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν ποιοῦσι πρὸς τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις. πλατύνουσι γὰρ τὰ φυλακτήρια αὐτῶν καὶ μεγαλύνουσι τὰ κράσπεδα τῶν ἱματίων αὐτῶν,
φιλοῦσι δὲ τὴν πρωτοκλισίαν ἐν τοῖς δείπνοις
καὶ τὰς πρωτοκαθεδρίας ἐν ταῖς συναγωγαῖς
καὶ τοὺς ἀσπασμοὺς ἐν ταῖς ἀγοραῖς καὶ καλεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων ραββὶ ραββί.

...Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις,
οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι,
ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας.
οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι,
ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας.

...Οὐαὶ ὑμῖν,Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν."
(για περισσότερες πληροφορίες για τον "εξάψαλμο" δείτε στο Ματθαίο κεφ. 23)

Βέβαια όλοι μας γνωρίζουμε και το τέλος του Ψάλτη... πάνω σε 'να Σταυρό καρφωμένος!

Θυμήθειται όμως οτι στις 3 μέρες Αναστήθηκε εκ νεκρών... και οι δε παρανόμως καθήμενοι επι της Μωσέως καθέδρας κατά το κοινώς λεγόμενο "έμειναν κάγκελο", αλλ' ουκ ηβουλήθησαν συνιέναι!!!

Αμάν!, νισάφι! ...χόρτασε η Εκκλησία 2000 χρόνια τώρα από φαρισαίους, μοντανιστές, καθαρούς, ευσεβιστές και λοιπά παρατράγουδα!!!

Πάρτε το χαμπάρι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι το μαγαζάκι σας αλλά το Mall του Θεού.

Ααα... και χρόνια πολλά για αύριο μνήμη του αγ. Φραγκίσκου της Ασσίζης - προστάτου των ζώων!
Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε όμως καί Εκλογές...καί ώς εκ τούτου θα μού επιτρέψετε καί μία "κατάθεση όψεως" επί Πολιτικών θεμάτων.

Άλλωστε η καλοπροαίρετη ενημέρωση ποτέ δεν έβλαψε...

Άς δούμε λοιπόν κι΄ αυτό, μέρες πού είναι τώρα, όπως τό βρήκαμε καταχωρημένο στό:

Patrablog-- άς διορθώσουμε αυτή την πολιτεία…

http://patrablog.blogspot.com

-------------

« ΚΟΙΝΩΝΙΑ » -- Μία παράταξη ξεχωριστή, έξω από το σύνολο των ίδιων και ίδιων πολιτευτών και παραγόντων  πού μέχρι τώρα γνωρίζαμε… 

 

ΕΚΛΟΓΕΣ...

Διαβάζοντας αρχές και προγράμματα παλαιών και νέων κομμάτων, μικρών, μεγάλων, και… μικρομέγαλων, δεν βρήκε πουθενά ανάπαυση το πνεύμα μας αλλά και ωσαύτως και η συνείδησή μας…

Μεγάλο μέρος του λαού είναι βαθύτατα απογοητευμένο από τους Βένετους ( μπλέ ) για την αλαζονεία τών Προϊσταμένων Υπηρεσιών και Κυβερνητικών διορισμένων, αλλά και για την προχειρότητα και ανευθυνότητα εκείνων πού τους επέλεξαν σε τόσο καίριες θέσεις για να εφαρμόσουν σεμνώς και ταπεινώς το κυβερνητικό πρόγραμμα, και πού θα έπρεπε ήδη μετά τις Ευρωεκλογές να τους έχουν στείλει όλους στα σπίτια τους, αν πράγματι πίστευαν ότι αυτά τα στελέχη με την αλαζονική στάση τους κατεπρόδωσαν το κόμμα τους !

Δεν θα μιλήσουμε για τά έργα στην Αχαϊα, πού αφού κατέσκαψαν τους δρόμους τα έχουν αφήσει μέσα στην μέση 3 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρώντας καθημερινώς χιλιάδες αυτοκινητιστές και καταστηματάρχες…


Περισσότερα...



+++++++++++++++++++

Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος κομμάτων, αλλά σταθήκαμε σε ένα, πού το θεωρούμε και σπουδαιότερο !

Ο Ιωάννης Καποδίστριας λοιπόν και το λογότυπο «Θέλουμε πίσω την Πατρίδα μας…» βρίσκονται μέσα στα εμβλήματα του Πολιτικού κόμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Εμβλήματα και σήματα μιάς πραγματικά Κοινωνικής Παράταξης πού κατεβαίνει σέ δεύτερη εκλογική παρουσία, ζητώντας την ψήφο προβληματισμένων ανθρώπων…

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ» -- www.koinwnia.com

http://patrablog.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Απ'οτι θυμάμαι τον περασμένο Μάιο που είχα πάει στη Λάρισα για τη γιορτή του αγίου Αχιλλείου είδα διάφορους παλαβούς... τους αυτοαποκαλούμενους "Αγώνιζόμενους Χριστιανούς της Λάρισας" να μοιράζουν φυλλάδια της πολιτικής τους παρατάξεως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" του κ. Βολουδάκη, μιας και είμασταν λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές...

Και για να θυμίσω σε μερικούς ποιοί είναι αυτοι οι "αγωνιζόμενοι χριστιανοί", είναι αυτοί που αφού έψελναν πρώτα το "Τη υπερμάχω..." έπαιρναν τα ρόπαλα και τις πέτρες και όρμαγαν στους ιερείς, αρχιερείς, πιστούς, αστυνομικούς κλπ στολίζοντας τους με μόλωπες, εκδορές, χώρια τα κοσμητικά επίθετα... αυτοί είναι λοιπόν οι συνεχιστές του Καποδίστρια;;;

Αν ζούσε ο Καποδίστριας και τους έβλεπε θα είχε προλάβει πριν τον σκοτώσουν, να αυτοκτονήσει!!!

Άσε που στις φυλλάδες που βγάζουν διάφορες παραφυάδες "ορθοδοξισμού" όπως η "Φιλορθόδοξη Ένωσις Κοσμάς Φλαμιάτος" οι "Αγωνιζώμενοι Χριστιανοί της Λάρισας" φιγουράρουν πρώτη μούρη.

Αυτά είναι τα χάλια τους!!!

Όλοι αυτοί είναι που για να αποτρέψουν την ενότητα ανάμεσα στους δυτικούς και ανατολικούς αδελφούς δεν θα δίσταζαν να πουλήσουν και την ψυχή τους στο διάβολο.

Για ποια ΚΟΙΝΩΝΙΑ μιλούν αυτοί οι ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέσαι για ποια Κοινωνία αγωνίζονται αυτοί οι Λαρισαίοι οι ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ, εσύ ο μη γνωρίζων ούτε την θύραν εισόδου της Εκκλησίας.

Ξερεις για πια κοινωνία αστοιχείωτε;
Αυτήν την κοινωνία που ήθελαν και οι Ιωαννίτες του αγίου Ιωαννου του Χρυσοστόμου, και που ο άγιος τους εψαλε τα εγκώμια και τους επαινούσε τον ΖΗΛΟΝ, και τους χαρακτηριζε μαρτυρες που ολοι υμνούν τα κατορθώματα τους, ενώ κατηγορούσε τα τέρατα της εποχής του τους φθονόψυχους αρχιερείς, που ειναι περίπου σαν τους δικούς μας, ως ΣΤΑΣΙΑΣΤΑΣ.
Ετσι, αστοιχείωτε αχρίστιανε οπαδέ του Ανδριόπουλου;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω τα λόγια του Παύλου ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση τους...

"μαρτυρῶ γὰρ αὐτοῖς ὅτι ζῆλον Θεοῦ ἔχουσιν, ἀλλ᾿ οὐ κατ᾿ ἐπίγνωσιν. ἀγνοοῦντες γὰρ τὴν τοῦ Θεοῦ δικαιοσύνην,
καὶ τὴν ἰδίαν δικαιοσύνην ζητοῦντες στῆσαι,
τῇ δικαιοσύνῃ τοῦ Θεοῦ οὐχ ὑπετάγησαν" (Ρωμ. 10:3-4)

...και πιο κάτω προτρέπει τους χριστιανούς:

"Παρακαλῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, σκοπεῖν τοὺς τὰς διχοστασίας καὶ τὰ σκάνδαλα παρὰ τὴν διδαχὴν ἣν ὑμεῖς ἐμάθετε ποιοῦντας, καὶ ἐκκλίνατε ἀπ' αὐτῶν· οἱ γὰρ τοιοῦτοι τῷ Κυρίῳ ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστῷ οὐ δουλεύουσιν, ἀλλὰ τῇ ἑαυτῶν κοιλίᾳ, καὶ διὰ τῆς χρηστολογίας καὶ εὐλογίας ἐξαπατῶσι τὰς καρδίας τῶν ἀκάκων" (Ρωμ. 16:17-18)

Περαστικά!
Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

( Για τη Λάρισα )
Πρόκειται για κάποιους άπλυτους & αποκρουστικούς τύπους , κάτι άνδρες με χιτλερικά μουστακάκια & κάτι γυναίκες μακρυφουστανούσες με κοτσαδούρες , τελείως ανέραστοι τύποι , που έχουν την εντύπωση πως με τα ανόητα καμώματά τους , θα πιάσουν τον Χριστό στον ύπνο .
(Αν είναι έτσι οι χριστιανοί , τότε .....)

Ανώνυμος είπε...

...Για την ιστορία η παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
πήρε πανελλαδικώς 10,681 ψήφους δηλαδή 0.16 %.
Αν σε αυτούς προσθέσουμε και καμιά δεκαριά (θέλετε εικοσαριά) χιλιάδες παλαιοημερολογήτες βγάζουμε το νούμερο των "Original Ορθοδόξων" οι οποίοι δεν έχουν μιανθεί από τους παπικούς εναγκαλισμούς... όπως εμείς οι ταλαίπωροι "οικουμενίσται"!!!

Με τις υγείες τους!!!
Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

«Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικούς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω».



Ερμηνεία

Ο παρών Κανών διορίζει, ότι όποιος Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος ήθελε συμπροσευχηθή μοναχά, αλλά όχι και να συλλειτουργήση με αιρετικούς ας αφορίζηται. Επειδή όποιος με τους αφωρισμένους συμπροσεύχηται (καθώς τοιούτοι είναι οι αιρετικοί), πρέπει να συναφορίζηται και αυτός, κατά τον Ι' των αυτών Αποστόλων. Ει δε και εσυγχώρησε εις τους αιρετικούς αυτούς να ενεργήσουν κανένα λειτούργημα, ωσάν κληρικοί, ας καθαίρηται, επειδή όποιος κληρικός συλλειτουργήσει με καθηρημένους (καθώς τοιούτοι είναι και οι αιρετικοί, κατά τον Β' και Δ' της Γ') συγκαθαιρείται και αυτός, κατά τον ΙΑ' των Αποστόλων. Πρέπει γαρ τους αιρετικούς να μισούμε και να αποστρεφώμεθα, αλλά όχι ποτέ και να συμπροσευχώμεθα με αυτούς ή να συγχωρούμεν εις αυτούς να ενεργήσουν τι εκκλησιαστικόν λειτούργημα, ή ως κληρικοί, ή ως ιερείς.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολιτης Γορτυνος με τις οβιδιακες μεταμορφωσεις του τυπου υπεγραψα-παιρνω πισω την υπογραφη μου-δεν ηξερα τι υπεγραψα εχει εκτεθει κι εχει γελοιοποιηθει ανεπανορθωτα!Μοιλις ο παπας του Βοσπορου του εδειξε τα..δοντια του εκεινος εσπευσε να ανακρουσει πρυμνα αυτοεξευτελιζομενος!Παρακαλω τους οικουμενιστες να μην τον εκθετουν κι αλλο και γελοιοποιουνται ετσι και οι ιδιοι!

Ανώνυμος είπε...

Φωτο: πράσινοι ειρηνιστες του ΔΝΤ με φόντο το γαλάζιο του αιγαίου δείχνουν στην ελλάδα τους όρους τους.

Related Posts with Thumbnails