Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ "Πόλη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010"



Προχθές υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη από πλευράς Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου, διά του Προέδρου του κ. Λάκη Βίγκα, το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Οργανισμό "Πόλη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010" αναφορικά με το πρόγραμμα των Ρωμιών Αρχιτεκτόνων. Οι υπεύθυνοι του φορέα προβάλλουν την συνεργασία με τους Ρωμιούς στην επίσημη ιστοσελίδα. Μπορείτε να δείτε τα σχετικά εδώ.
Το 'χω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω. Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη ανθεί και φέρει κι άλλο. Στην αχανή Κωνσταντινούπολη των 17 εκατομμυρίων οι 2.000 χιλιάδες Ρωμιοί δηλώνουν με δυναμισμό την παρουσία τους. Και στον μεγάλο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που θα είναι η Πόλη το 2010, συμμετέχουν μ' ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για τους Ρωμιούς αρχιτέκτονες, καθώς τα διά των χειρών τους κτήρια κοσμούν την Πόλη.
Ο Λάκης Βίγκας, ένας υπερδραστήριος Ρωμιός, που είναι και ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην Άγκυρα, έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Η Ρωμαίϊκη Κοινότητα θα έχει ρόλο στην υπόθεση της Πόλης - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Συγχαίρω και εύχομαι κάθε επιτυχία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με την ανάρτηση αλλά επίκαιρο, μια και έληξε η συνάντηση της Κύπρου, χωρίς να υπογραφεί η ένωση που διατυμπάνιζαν οι διάφοροι απατεώνες του πνεύματος.
Τώρα τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι αγωνιστές της δεκάρας; Τι θα επικαλεσθούν για να συνεχίσουν τον "ταλιμπανισμό" τους;
Θα βγουν να ζητήσουν συγγνώμη; Χρειάζεται τσίπα γι' αυτό και αυτοί απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι ξετσίπωτοι!
Εκτός κι αν βγουν να πανηγυρίσουν, λέγοντας πως αυτή απέτρεψαν το κακό!
Τους έχω ικανούς για κάτι τέτοιο.
ΤΥΧΙΚΟΣ

Related Posts with Thumbnails