Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΥΧ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




Με την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Λυκούργο Αγγελόπουλο ψάλαμε σήμερα το πρωί κατά την Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Φλώρινας, με τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου και μετά από ευγενική πρόσκληση του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παντελή Δάφα, Πρωτοψάλτου του ναού.

Συνέψαλε και ο πολιός Κωνσταντινουπολιτης Κωνσταντίνος Μαφίδης. Το αποστολικό ανάγνωσμα απέδωσε υποδειγματικά - κατά τον παραδοσιακό τρόπο της εμμελούς απαγγελίας - ο Αντώνης Αετόπουλος, ενώ ο Roni Bou Saba έψαλε ύμνους και στα αραβικά.



Κανόνες του Όρθρου (του β' ήχου και της εορτής της Κοιμήσεως), Καταβασίες "Πεποικιλμένη..." στο αργό μέλος του Πέτρου Λαμπαδαρίου, Δύναμις Καλλινίκου Αρχιδιακόνου του Λεσβίου σε ήχο β', Προκείμενο και Αλληλουάριο κατά την τάξιν, Χερουβικό Κωνσταντίνου Πρωτοψάλτου σε ήχο β', Λειτουργικά τα κατά την Πατριαρχική Παράδοση, Κοινωνικόν "Ποτήριον σωτηρίου λήψομαι..." σε ήχο δ' άγια, το απολυτίκιον "Εν τη γεννήσει..." μετά κρατήματος υπό Εμμανουήλ Φαρλέκα κατά την διανομή του αντιδώρου.

Kαι κατανοείς - όσο είναι δυνατόν - τον ανεξάντλητο πλούτο της υμνογραφίας και τον χρυσορρόα ποταμό της βυζαντινής.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο π.ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΠΛΙΣΤΕΙ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ. ΜΕ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ.

Related Posts with Thumbnails