Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε χθες Σάββατο 7 Μαρτίου το μεσημέρι τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο, την γνωστή τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό, τον συνθέτη Νίκο Πλατύραρχο, τα μέλη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
(Στην φωτό τον Πατριάρχη πλαισιώνουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο σύζυγός της Γιώργος Χατζημιχάλης, ζωγράφος).
Σε σχετική προσλαλιά του προς τους καλλιτέχνες και τους παράγοντες της ΕΡΤ ο Πατριάρχης είπε μεταξύ άλλων: "Μέσα σ' αυτή την πολύ μουντή ημέρα (βροχερό το Σάββατο στο Φανάρι) η παρουσία σας είναι φως και χαρά για όλους μας, καθώς ετοιμαζόμαστε εδώ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να εορτάσουμε την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας. Μεγάλη η μέρα για το Πατριαρχείο μας και για όλη την Ορθοδοξία η αυριανή, διότι συμβολίζει τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας εναντίον των αιρέσεων, εναντίον των σχισμάτων, εναντίον των κακοδόξων και είναι πολύ φυσικό αυτή η μεγάλη εορτή να εορτάζεται κατά τρόπον ιδιαίτερον εις το κέντρον της Ορθοδοξίας που είναι το Οικουμενικόν μας Πατριαρχείο, η Μητέρα Εκκλησία όλων των Ορθοδόξων, αλλά ιδιαιτέρως, όπως αντιλαμβάνεσθε ευκόλως, η Μητέρα Εκκλησία των Ελλήνων Ορθοδόξων".

Και συνέχισε: "Μας συνδέει η Ορθοδοξία με τις ρίζες μας, με το παρελθόν μας. Εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε την ικανοποίηση και καυχώμεθα εν Κυρίω ότι διατηρούμε την Ορθοδοξία ανόθευτη από τα πρώτα χρόνια του Χριστού και των Αποστόλων μέχρι σήμερα, διατηρούμε την πίστη και τα δόγματα των Οικουμενικών και των τοπικών Συνόδων. Υπήρξαν καινοτομίες, καινοδοξίες, αιρέσεις, σχίσματα. Προσπαθούμε σήμερα, στην εποχή μας, με τους διαλόγους τους οποίους από πλευράς Ορθοδοξίας εγκαινίασε ο μεγάλος Πατριάρχης Αθηναγόρας, να θεραπεύσουμε αυτά τα σχίσματα και αυτές τις αιρέσεις".
Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους θεολογικούς διαλόγους που διεξάγονται με τους ετεροδόξους, ούτως ώστε ο διάλογος, η επικοινωνία, ο αμοιβαίος σεβασμός "να αμβλύνουν τις οξύτητες που υπήρξαν μέχρι σήμερα και τους φανατισμούς, διότι όπως συνήθιζε να επαναλαμβάνει ο μακαριστός προκάτοχός μου, ο Πατριάρχης Δημήτριος, ο θρησκευτικός φανατισμός είναι η χειρότερη έκφραση του φανατισμού. Διότι η θρησκεία καθ' εαυτή είναι και εξ αντικειμένου μία έννοια, ένας θεσμός, που φέρνει αγάπη και ειρήνη. Πρέπει να κηρύττει αγάπη και ειρήνη μεταξύ όλων των ανθρώπων".
Εξέφρασε, τέλος, ο Πατριάρχης τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο για την στήριξή του στις εκδηλώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Την πανηγυρική Πατριαρχική Θ. Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας θα μεταδώσει σήμερα η τηλεόραση της ΕΡΤ3 σε απευθείας μετάδοση από το Φανάρι και δορυφορικά (09.00 - 13.00).


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Ευχαρίστως ανακοινούται εις την Ομογένειαν της Πόλεως ότι
επί τη ευκαιρία των εορτασμών της Κυριακής της Ορθοδοξίας θα
δοθή εις το Convention Center του Ξενοδοχείου Χίλτον συναυλία
της ως άνω ευφήμως γνωστής καλλιτέχνιδος, την Κυριακήν 8ην
Μαρτίου 2009, και ώραν 19.30. Είσοδος ελευθέρα.
Ανακοινούται ότι, λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 18.00 από το
Νιχώρι και θα περάσει στις 16.30 περίπου από τη βαπορόσκαλα
του Μεγάλου Ρεύματος, μετ’ επιστροφής.


Ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Μαγγίνας αποτύπωσε την επίσκεψη των παραγόντων της ΕΡΤ στο Φανάρι και χάρη στην ευγενική του παραχώρηση δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα το σχετικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails