Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

"ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΗ ΔΗΜΟΥΛΑ, ΚΟΡΗ ΔΥΟ ΠΟΙΗΤΩΝ

Στην διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», που είναι μία παραγωγή της Ενορίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, προσκεκλημένη η κα Έλση Δημουλά, κόρη των ποιητών Άθω και Κικής Δημουλά.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

Κάμερα – ήχος: Κατερίνα Λεονάρδου, Μαργαρίτα Στασινού.

Η Έλση Δημουλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από τον Άθω Δημουλά, πολιτικό μηχανικό και ποιητή και την Κική Δημουλά, την μετέπειτα Ακαδημαϊκό στην Ακαδημία Αθηνών στην Έδρα της Ποίησης. Από το 2002 ζει με την οικογένειά της στο Νέο Ψυχικό, έναν τόπο που τον διάλεξε γιατί τον αγαπούσε πριν τον κατοικήσει. Έχει την ευτυχία να έχει δυο παιδιά, τον Αντρέα και την Ιωάννα, σήμερα 31 και 28 ετών αντίστοιχα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού με το οποίο συνδέεται με ιστορία πολλών δεκαετιών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών. Μετεκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο, ως stagiaire, στις Βρυξέλλες, στις υπηρεσίες της τότε ΕΟΚ, πάνω σε κοινοτικά θέματα. Τα τελευταία 32 χρόνια εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη Δ/νση Νομισματικής Πολιτικής και μετά στο Τμήμα Ιστορικού Αρχείου, Μουσείου και Συλλογών της Τ.Ε.. Διετέλεσε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού της ΤΕ, «Ο Νέος Κύκλος». Παράλληλα, συμμετείχε σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια με ποικίλα θέματα, όπως διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων, διαχείριση ανθρώπινων πόρων, γραπτή επικοινωνία στην ελληνική γλώσσα, αποτελεσματική οργάνωση εργασίας, αγορά χρήματος κλπ. Εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος στο δήμο Φιλοθέης Ψυχικού για πρώτη φορά το 2014 και ταυτόχρονα μέλος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου μας. 

Με το έργο της στο δήμο, προσπαθεί να κάνει την καθημερινότητά όλων πιο εύκολη, ουσιαστική, δημιουργική και ευχάριστη, δίνοντας προσοχή και στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Στέκεται με αγάπη δίπλα στα αδεσποτάκια και βοηθά το έργο της ΖΩΦΙΨΥ! Είναι αρμόδια για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Ψυχικό και Νέο Ψυχικό), η οποία λειτουργεί πλέον με σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα, ενιαίο ηλεκτρονικό κατάλογο και αποτελεί, από το 2015 μέλος του δικτύου βιβλιοθηκών της ΕΒΕ, με δράσεις για ενήλικες και παιδιά. Δημιουργήθηκε ξεχωριστό παιδικό τμήμα και αναγνωστήριο με θέσεις μελέτης και έρευνας, ανανεώθηκε ριζικά ο κτιριακός εξοπλισμός και εμπλουτίστηκε η συλλογή βιβλίων. Αναπτύχθηκαν τρεις λέσχες ανάγνωσης και η Λέσχη Εκπαιδευτικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας εκτός από την, κατά 40%, αύξηση των μελών της, είναι η μετεξέλιξή της σε μια πρότυπη, συμμετοχική, αλληλέγγυα βιβλιοθήκη με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα. Οργάνωσε τις «Διαλέξεις Ιστορίας» οι οποίες διαρκούν ήδη 4 χρόνια, καθώς και ομιλίες και παρουσιάσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, παρουσιάσεις βιβλίων συνδημοτών μας και όχι μόνον, ξεναγήσεις στην Ακαδημία Αθηνών, στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails