Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ξεκινάω με θέμα, που λέμε και στη μουσική.
Οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που κόπτονται για την Μακεδονία και την ελληνικότητά της, στην πραγματικότητα εξαντλούνται σε μια ανέξοδη και φτηνή ρητορεία. Ουδόλως τους «καίει» το θέμα, όπως, βέβαια, και κανένα άλλο θέμα απ’ αυτά για τα οποία εξαπολύουν ουρανομήκεις ιαχές. 
Μια απλή απόδειξη: το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, μία μέρα μόλις μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, δεκαπέντε επίσκοποι πήγαν στην Πάτρα για να εορτάσουν πανηγυρικά τα ονομαστήρια του μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου. Ξέχασαν τα εντελώς πρόσφατα συλλαλητήρια (ο Πατρών παρέστη στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20/1/2019), σταμάτησαν να χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες, άφησαν κατά μέρος τις «βαριές» δηλώσεις και πήγαν σε γιορτές και πανηγύρια. 
Βέβαια, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ως «συνετός και διακριτικός» δεν εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου – όπως κάνει συνήθως αμέσως μετά από κάθε ιεροπραξία του – αλλά έβγαλε ένα δελτίο τύπου για το μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που τελέστηκε στο πλαίσιο των ονομαστηρίων του. Δηλαδή, ονομαστήρια με μνημόσυνο και οριστικό θάψιμο της Μακεδονίας.
Και κάτι ακόμα: Στις 30 Νοεμβρίου 2017 ο Πατρών Χρυσόστομος είχε πει στον Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που από τότε …απειλούσε με παραίτηση: «Αν του χρόνου είμαι Συνοδικός δεν θα εγκρίνω την παραίτησή σου…». Ο Πατρών Χρυσόστομος είναι Συνοδικός αλλά δεν χρειάζεται να «εγκρίνει» την παραίτηση Αμβροσίου γιατί απλούστατα δεν την υποβάλλει. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Πατρών Χρυσόστομος ούτε το κείμενο που λάνσαρε ο Καλαβρύτων για την Μακεδονία υπέγραψε ούτε πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη που είχε με τους ομοφυλόφιλους. Γιατί απλούστατα ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές… 
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΤΟΥΣ! 
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω, κύριε Ανδριόπουλε, πως εδώ ταιριάζει η επωδός από το τραγούδι ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ της προηγούμενης ανάρτησης σας: ΤΑΡΑΤΑΖΟΥΜ, ΖΟΥΜ, ΖΟΥΜ ...

Related Posts with Thumbnails