Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

"ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΙΜΗΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΣΩΦΡΟΝΙΑ


Π.Α. Ανδριόπουλος
Πριν από λίγο καιρό ...δυσαρέστησα κάποιους φίλους με τα όσα έγραψα για την ιντερνετική περσόνα, γερόντισσα Σωφρονία, της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Ακράτας. Έγραψα τότε:
"Θα συνιστούσα αδελφικώς στην αδελφή Σωφρονία να κλείσει το λογαριασμό της στο fb και να αποσυρθεί ολοκληρωτικά από το ίντερνετ, ώστε να αφοσιωθεί επιτέλους στο μοναχισμό της. Και επειδή αυτό δεν της το λένε οι ηγούμενοι του Αγίου Όρους που την εγκωμιάζουν, της το λέω εγώ που δεν την κολακεύω, διότι μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι το έχει παρακάνει! Στο κελί σας, αδελφή. Εκεί είναι ο φυσικός σας χώρος. Η έκθεση στο διαδίκτυο βλάπτει σοβαρά την μοναχική υγεία." 
Τώρα βλέπω ότι η "γερόντισσα" έχει ...φύγει σε άλλες σφαίρες!
Το προχωρημένο VICE Greece video τής έκανε ένα σπουδαίο αφιέρωμα με τον τίτλο: "Ιντερνετικό Προσκύνημα"!
Το VICE Greece  την επισκέφτηκε στο μοναστήρι της και σε ένα βίντεο - πορτρέτο η αδελφή αφηγείται πώς επέλεξε αυτό το ησυχαστήριο, αλλά και πώς άλλαξε η ζωή της επικοινωνώντας με τους πιστούς της μέσα από τα social media. Εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο φέρνει πιο κοντά (sic) τον κόσμο στον πνευματικό δρόμο. Διαχειρίζεται τη σελίδα της στο Facebook και άλλες «πνευματικές» σελίδες, όπως τις ονομάζει, όπου μέσα από αυτές επικοινωνεί με δεκάδες πιστούς δημιουργώντας έτσι μία νέα μορφή σύγχρονου προσκυνήματος.
Εμπρός, λοιπόν, φίλοι μου για ένα strong ιντερνετικό προσκύνημα! 
Η αδελφή Σωφρονία μας καλεί! 
Πετάξτε το βιβλίο "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή" ως παρωχημένο και ακολουθείστε την αδελφή Σωφρονία στις δικές της προχωρημένες ιντερνετικές "προσκυνηματικές" περιπέτειες. 
Κι όποιος τολμά ας την μιμηθεί! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails