Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ "ΑΝΘΙΒΟΛΑ" ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ"


Οι εκδόσεις Εν Πλω μας προσκαλούν στην παρουσίαση του της Ετήσιας Έκδοσης Χριστιανικού Διαλόγου και Πολιτισμού Ανθίβολα τεύχος 2, «Εκκλησία και Τέχνη», τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Bιβλιοπωλείο Εν Πλω
Τη νέα έκδοση θα παρουσιάσουν οι: 
- π. Ευάγγελος Γκανάς, πτυχ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, πτυχ. Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Εφημέριος στην Ενορία του Οσίου Μελετίου Σεπολίων. 
- Χρήστος Κεχαγιόγλου, Ζωγράφος, ArtDirector, Σκηνοθέτης. 
- Εύη Βουλγαράκη, Δρ. Θεολογίας, Διδάσκουσα (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας ΕΚΠΑ. 
- Διονύσιος Σκλήρης, Δρ. Ελληνικών Σπουδών, πτυχ. Θεολογίας και Κλασικής Φιλολογίας, διδάσκων στο Τμήμα Θεολογίας ΕΚΠΑ. 
Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στο νέο δίσκο του συγκροτήματος Encardia με τίτλο Emigranti καθώς και η παρουσίαση του νέου επιτοίχιου ημερολογίου του 2019 του Χρήστου Κεχαγιόγλου. 
Είσοδος ελεύθερη. 


Λίγα λόγια για την Έκδοση 
Η Ορθόδοξη Παράδοση διαλέγεται με την τέχνη και με τον πολιτισμό; Η ερωτηματοθεσία και η ερμηνευτική ματιά του δεύτερου αυτού τεύχους των Ανθιβόλων είναι διπλή και κινείται στην ανίχνευση των πολύπτυχων σχέσεων μεταξύ Ορθοδοξίας και Πολιτισμού, άλλοτε και σήμερα. Στην προοπτική αυτή δεν τίθεται απλώς το ζήτημα της σχέσης της Ορθοδοξίας με τις τέχνες που ανέπτυξε στο παρελθόν και το συναφές αίτημα της σύγχρονης ανανέωσής τους, αλλά κυρίως ο γόνιμος διάλογος και το άνοιγμα της Ορθοδοξίας προς τις σύγχρονες εκφράσεις της τέχνης και του πολιτισμού. 
Στον δεύτερο τόμο των Ανθιβόλων συνεργάζονται οι: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Θανάσης Παπαθανασίου, Σωτήρης Γουνελάς, π. Αντώνιος Πινακούλας, Γιώργος Κόρδης, Βάσω Γώγου, Αχιλλέας Ντελλής, Σπυριδούλα Αθανασοπούλου - Κυπρίου, Μάρκος Καμπάνης, Σταύρος Τερζής, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Αλέκος Κυραρίνης, Άγγελος Καλογερόπουλος, Ιωσήφ Ροηλίδης, Δημήτρης Αγγελής, Ιωσήφ Βιβιλάκης, Περικλής Μουστάκης, Νίκος Χαλδαιάκης, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Στεφανία Γουλιώτη, Ηλίας Κουνέλας, Μάριος Μπέγζος, π. Λάμπρος Καμπερίδης, Δημήτρης Κόκορης, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, Θανάσης Νευροκοπλής, Πέτρος Κεφαλιακός, Νατζουάν Νταρουίς, Διονύσιος Σκλήρης, Χρυσόστομος Σταμούλης. 
Την έκδοση διευθύνουν και επιμελούνται οι: Σταύρος Γιαγκάζογλου και Δημήτρης Αγγελής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails