Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Erato Alakiozidou - piano "IN BLUE AND WHITE"


Μια ξεχωριστή εκδήλωση χθες βράδυ, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στην Αίθουσα "Άρης Γαρουφαλής" του Ωδείου Αθηνών. 
Παρουσιάστηκε η δισκογραφική παραγωγή "In Blue & White" της Ερατούς Αλακιοζίδου, δηλαδή ένα cd με έργα σύγχρονων ελλήνων συνθετών για σόλο πιάνο. Μια πραγματικά ακριβή παραγωγή, με διεθνή standards. 
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στο σπουδαίο δισκογράφημα ο μουσικογράφος, κριτικός και ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος. 
Ακολούθως τον λόγο έλαβαν  οι συνθέτες Γιώργος Κουρουπός, Ιωσήφ Παπαδάτος και Αναστάσης Φιλιππακόπουλος, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στο cd. 
Στη συνέχεια η Ερατώ Αλακιοζίδου έπαιξε στο πιάνο αρκετά από τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο cd, το οποίο έχει ήδη διεθνή απήχηση. Τα έργα ήταν στημένα έτσι σαν μια mini version της μουσικής της αφήγησης, δίνοντας έμφαση στους συνθέτες που διαμένουν ή κατάγονται από την Αθήνα. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια την ομιλία του Θωμά Ταμβάκου και αναλυτικά πρόγραμμα της βραδυάς, με ένα σημείωμα της πιανίστριας Ερατούς Αλακιοζίδου.







2 σχόλια:

THOMAS TAMVAKOS είπε...

Θερμές ευχαριστίες

eratoala είπε...

ευχαριστω πολύ για την εξαιρετικη παρουσίαση, τις θερμές ευχες και την επιμέλεια των κειμένων απο τον κ.Ταμβάκο καθώς και ολους τους συνθέτες για την αμέριστη υποστήριξή τους και τους συντελεστές πρόεδρο, καλλιτεχνικό διευθυντη και το προσωπικό του Ω.Α για την αμέριστη συμπαράσταση και την εγκάρδια υποδοχή.

Related Posts with Thumbnails