Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΔΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΣ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΩΝ "ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ"


Του Π.Α. Ανδριόπουλου 
Οι «αντιοικουμενιστές» ποντάροντας στην αδιαφορία ή και στον φόβο των πολλών, κάνουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς για να περάσουν τη «γραμμή» τους. 
Πρόσφατο παράδειγμα: Ένας από δαύτους – ανώνυμος φυσικά – τηλεφώνησε στην Ι. Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς και εκβίαζε τον υπεύθυνο ιερέα του Γραφείου των Γάμων να του πει αν και γιατί επιτρέπονται οι μικτοί γάμοι, αφού απαγορεύονται από τους ιερούς κανόνες. 
Δεν καταδέχομαι να ασχοληθώ με τη «λογική» αυτού του «ορθοδοξιστή». Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ποινική πλευρά του θέματος. Γιατί ο εν λόγω «κύριος» έστειλε το περιεχόμενο της συνομιλίας που υπέκλεψε στο ιστολόγιο «Κατάνυξις», το οποίο και ανήρτησε το ηχητικό «ντοκουμέντο», ήτοι το προϊόν της τηλεφωνικής υποκλοπής. 
Σύμφωνα με τον νόμο: Τόσο η υποκλοπή προφορικών / τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όσο και η χρήση τέτοιου υλικού συνιστούν ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, απειλούμενα με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Οι σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα είναι παραπάνω από σαφείς. Άρα, το αδίκημα είναι τετελεσμένο και δεν χωρεί η παραμικρή αμφιβολία. 
Η Μητρόπολις Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς οφείλει να μηνύσει πάραυτα το ιστολόγιο «κατάνυξις» και να προβεί σε όλες εκείνες τις νομικές διαδικασίες για την αποκάλυψη και την τιμωρία των άθλιων ενόχων, οι οποίοι επικαλούμενοι τους «ιερούς κανόνες» δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Και – όπως λέμε πάντοτε – αυτός ο «εκκλησιαστικός» υπόκοσμος δεν καταλαβαίνει καμία άλλη γλώσσα από αυτήν της νομικής οδού. 
Φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η Μητρόπολις Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς μάλλον δεν θα μπει σ’ αυτήν την διαδικασία, «δια τον φόβον των Ιουδαίων, κι έτσι θα διαιωνίζεται η αγυρτεία στο όνομα της «αμωμήτου πίστεως» και με την ανοχή των πολλών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η Μητρόπολη πρέπει να προσφύγει δικαστικά και ιδιωτικά ο ιερέας που εν αγνοία του ηχογραφείται και αναρτάται το περιεχόμενο της παράνομης πράξης διαδικτυακά. θα τον αφήσει ο Μητροπολίτης όμως έστω και αν θελήσει; Ή θα επιλέξουν τη διαιώνιση όσων λέτε; Θα δούμε.
Προσωπικά υποπτεύομαι πως όχι. Εξάλλου η Εκκλησία στην Ελλάδα είναι κυριολεκτικά παραδομένη στο έλεος του Θεού και μόνο. Αφού ο Θεός είναι υπεύθυνος και ικανός εμείς ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, ο χειρισμός της οποίας θα δείξει πολλά για τον Μητροπολίτη κυρίως και πρωτίστως. Έτσι και αλλιώς ο κληρικός θύμα της τηλεφωνικής εξέτασης, θύμα της εν αγνοία του καταγραφής και θύμα της αγνοία του δημοσίευσης της κλήσης σε ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας, πολύ δύσκολα θα πράξει κάτι αν δεν το επιθυμεί ο Μητροπολίτης του.
Η ποιμαντική εξάλλου είναι και τέχνη ευθύνης. Όσοι δεν μπορούν να την αναλάβουν μάλλον λάθος δουλειά διάλεξαν όπως και να το κάνουμε.

Related Posts with Thumbnails