Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ "ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ": ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2014 ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Προφητεύω, αγαπητοί συνοδίτες. 
Το 2014 που μπαίνει σε λίγες ώρες θα είναι - σε εκκλησιαστικό επίπεδο Ελλάδος - η συνέχεια του 2013, αλλά θα έχει μεγαλύτερη ένταση. 
- Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θα εορτάσει πανηγυρικώς στην επαρχία του την 8η και την 9η Οικουμενική Σύνοδο, με απώτερο σκοπό να συγκαλέσει και μία 10η που θα καταδικάσει την "παναίρεση του Οικουμενισμού". Οι ομοφυλόφιλοι θα είναι, φυσικά, πάντα στην ημερήσια διάταξη, αφού η κυβέρνηση θα ξαναφέρει σε κάποια ευκαιρία το σύμφωνο συμβίωσης και ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς θα εξαπολύσει και πάλι τις απειλές για αφορισμό και πάει λέγοντας... 
- Το Γραφείο Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς θα συνεχίζει να εκδίδει ...σεντόνια για να μας αποδείξει πόσο αιρετικοί είναι πολλοί εκ των ορθοδόξων ιεραρχών, κληρικών και λαϊκών, διανθίζοντας τη θεματολογία και με καμία μασωνία και τα τοιαύτα. 
- Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος θα συνεχίζει να εξαπολύει μύδρους εναντίον των ...αριστερόστροφων "αδελφών του" Σισανίου, Δημητριάδος και λοιπών, αλλά και να ολοφύρεται που χάνεται η Ελλάδα και κανείς δεν τη σώζει... 35 χρόνια αρχιερεύς εκείνος κάτι προσπάθησε, αλλά.... 
- Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας θα συνεχίζει απτόητος να διδάσκει το ποίμνιό του, με τα κυριακάτικα κηρύγματά του, για το πόσο δαιμονικός είναι ο Παπισμός και ο Πάπας, τον οποίο είναι ζήτημα αν γνωρίζουν οι ορεσίβιοι Αρκάδες. Γιατί ο ίδιος ο Πάπας σίγουρα δεν τους γνωρίζει και ούτε και θέλει να τους μάθει μάλλον... 
- Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέας θα συνεχίσει ακάθεκτος να φωνάζει με όλο του το είναι για τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου, η οποία δύο δεκαετίες τώρα - και παραπάνω - υπάγεται στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, αλλά εκείνος δεν θέλει να το συνειδητοποιήσει...
- Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ θα συνεχίζει να διαμαρτύρεται για το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά, φοβούμενος - φευ! - απο-ορθοδοξοποίηση της νεολαίας, η οποία μέχρι τώρα διαθέτει το ορθόδοξο φρόνημα που εκείνος τής έχει εμπνεύσει και δεν πρέπει να το χάσει! 
- Πολλοί άλλοι Σεβασμιώτατοι θα συνεχίσουν να μετακινούν λείψανα, εικόνες και άλλα ιερά κειμήλια από δω κι από κει, χάριν... Θου Κύριε! 
- Ο σεβαστός καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ θα συνεχίσει να μοιράζει πουλερικά και όχι μόνο. Και ψάρια, και ζυμαρικά, και όσπρια και μετρητά, φυσικά. Και θα τον ευχαριστούν άπαντες εν ενί στόματι! Και θα γεμίζουν ασφυκτικά οι αίθουσες όπου θα πραγματοποιεί τις θεόπνευστες ομιλίες του. 
Και όσοι αμφισβητούν κάπως τους παραπάνω - θεολόγοι και προσκείμενοι - θα συνεχίζουν να τους κατακρίνουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ή μιλώντας γι' αυτούς περιφρονητικά, αλλά επί της ουσίας... κιχ! 
Και θα περνάμε όλοι μας καλά και οι προμνημονευθέντες καλύτερα! 
Ευλογημένο το 2014!
_____________________________
Η παραπάνω ανάρτηση έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2013. Δείτε την εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναγνώσας εμνήσθην του Ευαγγελιστού λέγοντος:
Έλαβε δε φόβος πάντας και εδόξαζον τον Θεόν λέγοντες ότι προφήτης μέγας εγήγερται εν ημίν και ότι επεσκέψατο ο Θεός τον λαόν αυτού. Και εξήλθεν ο λόγος ούτος εν όλη τη Αχαΐα περί αυτού και εν πάση τη περιχώρω. (Λκ. 7, 16-17).

Related Posts with Thumbnails