Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Το …περίφημο "Γραφείο επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς", είναι γνωστό πως δεν ασχολείται με τους αιρετικούς, αλλά με τους Ορθοδόξους, οι οποίοι, κατά τη γνώμη των υπευθύνων του Γραφείου, «αιρετίζουν» ή «αποκλίνουν» ή βαφτίζονται «αιρετικοί» κ.ο.κ.
Επιλείψει γαρ με διηγούμενον ο χρόνος αν αρχίσω την σχετική παράθεση παραδειγμάτων. Εστιάζω στο πλέον πρόσφατο. 
Οι υπεύθυνοι του Γραφείου εξέδωσαν πανταχούσα – καθαρά παπικής εμπνεύσεως – για να στηλιτεύσουν την διοργάνωση επιστημονικού συμποσίου στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Ι. Μητρόπολη Κιτίου, με θέμα τον από Κιτίου μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Μελέτιο Μεταξάκη. Οι υπεύθυνοι του Γραφείου χαρακτηρίζουν «τραγικό λάθος να εμφανίζεται μια Μητρόπολη της Μεγαλονήσου [η Μητρόπολις Κιτίου] συνδιοργανώτρια ενός συμποσίου» για την «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του μακαριστού Πατριάρχη». 
Η πανταχούσα αυτή, του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, έχει διοχετευθεί μαζικώς στο διαδίκτυο και πολλοί βρήκαν την αφορμή να επιτεθούν και στην Μητρόπολη Κιτίου και στους συμμετέχοντας στο Συμπόσιο. Η ενέργεια αυτή της Μητροπόλεως Πειραιώς αποτελεί αδιαμφισβήτητη εισπήδηση στα εσωτερικά άλλης Μητροπόλεως – και άλλης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας – με στόχο (;) να πλήξει την συγκεκριμένη τοπική Εκκλησία, εκθέτοντάς την (κατά την κρίση της) στην ανά την οικουμένη – ελέω διαδικτύου – Ορθοδοξία. 
Εν ποία εξουσία ταύτα ποιεί η Μητρόπολις Πειραιώς; Απορώ με την μακροθυμία του Μητροπολίτου Κιτίου Χρυσοστόμου. Θα είχα καταγγείλει ήδη αυτή την απαράδεκτη, από κάθε άποψη, ενέργεια. 
Το "Γραφείο επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς" καλό θα ήταν να μετονομαστεί σε «Παγκόσμια Αστυνομία της Ορθοδοξίας». Είναι πολύ χειρότερο από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, το οποίο καταγγέλλει ολημερίς. Για να μην πω ότι είναι ό,τι χειρότερο έχει να επιδείξει σήμερα η εν Ελλάδι Εκκλησία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αλλά οι άνθρωποι αυτοί στον Πειραιά, δέν έχουν μόνο θεολογικές ελλείψεις αλλά είναι και ανιστόρητοι!

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά και άλλα χειρότερα συμβαίνουν και δεν κρύβονται και όχι μόνο στον Πειραιά. Η Εκκλησία θεσμικά ως σώμα τι κάνει; Για τις τεράστιες ευθύνες του αρχιεπισκόπου, των συνοδικών και πολλών κατά τόπους επισκόπων θα μιλήσουμε ποτέ; Λυπάμαι αλλά οι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη της ενότητας, της ποιότητας και τουλάχιστον της σοβαρότητας της Εκκλησίας μας είναι όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά παντελώς ανύπαρκτοι. Είναι επιλογή τους να είναι ανύπαρκτοι, γιατί ζυγίζουν τα πράγματα και κρίνουν έτσι. Κάθε μέρα και σε κατάντια ξεπερνάμε την προηγούμενη.
Γεμίσαμε στύλους ορθοδοξίας σε τούτο τον τόπο με τραγικές συνέπειες για το εκκλησιαστικό σώμα, γιατί οι θεσμικοί υπεύθυνοι γίνανε οπαδοί της φιλοσοφίας του "μηδέν πράττειν".

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχει ο σχολιαστής 9:42 π.μ. ειδικά μάλιστα για τις τεράστιες ευθύνες του Αρχιεπισκόπου όπως προφητικότατα το έγραψε ο Γιανναράς ήδη εν έτει 2006....!

Related Posts with Thumbnails