Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (6-9 Μαρτίου 2014)


Αρνητικά απαντούν, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, οι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο «κάλεσμα ενότητας» που τους έχει απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έχει απευθύνει πρόσκληση στους ηγέτες των Ορθόδοξων Εκκλησιών ώστε να βρεθούν, όλοι μαζί, στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας. 
....
Τα μηνύματα που έρχονται, ωστόσο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι απογοητευτικά και δείχνουν, ταυτόχρονα, πόσο δύσκολη, αν όχι απίθανη, θεωρείται η σύγκληση στο άμεσο μέλλον μίας νέας Οικουμενικής Συνόδου.» 
Αυτά και άλλα παρόμοια μας έγραφε ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης πριν δυο μήνες. Να όμως που οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι είναι όλοι εκεί! Με εξαίρεση τον Πατριάρχη Αντιοχείας, ο οποίος εκπροσωπείται βεβαίως. Δεν γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους της απουσίας του. 
Διαβάστε στο Φως Φαναρίου το σχετικό ανακοινωθέν για την άφιξη των Προκαθημένων και των συνοδειών τους στο Φανάρι. 
Παρά τα ποικίλα προβλήματα και τις δύσκολες συγκυρίες (π.χ. Ουκρανία) οι αρχηγοί των Ορθόδοξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και βρίσκονται ήδη στην Κωνσταντινούπολη για τις εργασίες της Συνάξεως, οι οποίες αρχίζουν σήμερα, Πέμπτη 6 Μαρτίου, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή της Ορθοδοξίας (9 Μαρτίου) με συλλείτουργο των Προκαθημένων. Έτσι θα καταστεί και ορατή η ενότητα στην Ευχαριστιακή Σύναξη, παρά τις όποιες διαφωνίες υπάρξουν. 
Εκτός κι αν ο κ. Πολυγένης έχει αντίρρηση… 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails