Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο …ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ»


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Το σημερινό κείμενο του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου εναντίον του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου - και όχι μόνον - με αφορμή την εκπομπή Αρχονταρίκι, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Σεβ. Δημητριάδος, είναι τω όντι ...ερεθιστικό. 
Ως γνήσιος εθνικόφρων ο Σεβ. Καλαβρύτων ενοχλήθηκε σφόδρα από την προβολή του πρόσφατου συνεδρίου "Εκκλησία και Αριστερά" (το οποίο οργάνωσε το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και στήριξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στέλνοντας ως εκπροσώπους της αρχιερείς) που αποτέλεσε το θέμα της χθεσινής (31.3.13) εκπομπής. Ό,τι "αριστερό" προκαλεί στον άγιο Καλαβρύτων - πολλώ δε μάλλον ένας διάλογος με αριστερούς! - τουλάχιστον αναφυλαξία! Επιτίθεται, λοιπόν, κατά μέτωπον στον ...δράστη, τον Δημητριάδος Ιγνάτιο, και μαζί του η ...μπάλα παίρνει πολλούς, ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο. 
Επί της ουσίας θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο. 
Ο Καλαβρύτων προτρέπει ευθαρσώς τον Δημητριάδος: "Ασχοληθήτε μόνο με τον πιστό Λαό της Εκκλησίας μας και στηρίξτε τον!" 
Αυτομάτως μου έρχονται στο νου τα Κυριακά: "Ουκ ήλθον καλέσαι δικαίους, αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν”, "ου χρειαν έχουσιν οι ισχύοντες ιατρού αλλ' οι κακώς έχοντες", "ουκ απεστάλην ει μη εις τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ". Κι ακόμα η πέρα από τη λογική του Σεβ. Καλαβρύτων παραβολή του Καλού Ποιμένος. Για ένα πρόβατο να γίνεται τόση φασαρία... Κι αυτά αν υποθέσουμε πως οι αριστεροί είναι τέτοιοι στα μάτια του Θεού. Εγώ δεν τολμώ να κρίνω. Σύμφωνα με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα και τις συχνές δημοσκοπήσεις τα αριστερά κόμματα εκπροσωπούν πάνω από το 40% του Ελληνικού λαού. Η Εκκλησία, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, δεν μπορεί να ασχοληθεί μ' αυτούς τους ...απίστους. Πόσο είναι άραγε το ποσοστό του "πιστού λαού", στο όνομα του οποίου ομνύει ο άγιος Καλαβρύτων; 
Περνάω τώρα στις "ειδήσεις" που βγάζει το κείμενο του Καλαβρύτων, ενδοεκκλησιαστικού, ας το πούμε έτσι, ενδιαφέροντος. 
1. Γράφει ο Σεβασμιώτατος: "Το υπερβέβαιο αποτέλεσμα της εκπομπής αυτής ήταν η προσωπική προβολή του Μητροπολίτου! Βλέπετε, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος έχει ικανοποιητική φωτογένεια και έτσι όλοι οι Ιεράρχες έχουμε κερδίσει από την άποψη, ότι τουλάχιστον ένας «όμορφος» Αρχιερεύς φαινόταν από το γυαλί της τηλεοράσεως στα μάτια του Ελληνικού Λαού για αρκετή ώρα". 
Συγγνώμη αλλά εγώ κάτω απ' αυτές τις γραμμές διαβάζω ...ζήλεια! Πάντως αν "όλοι οι Ιεράρχες" κερδίζουν από την "φωτογένεια" του Σεβ. Δημητριάδος αυτό θα πρέπει να αποτελέσει δημόσιο έπαινο εκ μέρους της Ι. Συνόδου προς το πρόσωπο και την εν λόγω συνεισφορά του Σεβ. Ιγνατίου. Και φαίνεται πως ο Σεβ. Καλαβρύτων μπορεί να κάνει τη σχετική εισήγηση. 
2. Επισημαίνει ο άγιος Καλαβρύτων πως ο οικοδεσπότης της εκπομπής Σεβ. Ιγνάτιος, "προσκάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, γνωστό άλλωστε Ιεράρχη για κάποιες έμμονες ιδέες του, αλλά δεν είχε την καλωσύνη να προσκαλέσει στην ίδια εκπομπή του και κάποιους άλλους Ιεράρχες, που θα είχαν να διατυπώσουν μια διαφορετική «άποψη». Εμείς, ως γνωστόν, είμαστε στην αντίπερα όχθη! Βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα! Γιατί άραγε δεν μας προσκάλεσε;" Κι εδώ διαφαίνεται φθονερή διάθεση εκ μέρους του Σεβ. Καλαβρύτων. Κι αν χαρακτηρίζει τον Σιατίστης "γνωστό ιεράρχη για κάποιες έμμονες ιδέες του", αναλογίζεται ποτέ άραγε τις δικές του ...δεξιόστροφες εμμονές πόσα χρόνια τις υφίσταται η ελληνική κοινωνία; Φαίνεται πως δεν έπεισε και τώρα εξ αιτίας του αναδεικνύονται "αριστερόστροφοι Αρχιερείς"! 
3. Μετανοεί σήμερα ο άγιος Καλαβρύτων που στήριξε και ψήφισε τον Δημητριάδος, επί ημερών Χριστοδούλου, γιατί δεν φανταζόταν ότι θα υποστήριζε "έναν ένθερμο οπαδό της Αριστεράς"! Στήριξε τότε τον αδελφό του στη Χρυσοπηγή Ιγνάτιο, για να μη βγει ο τότε αποδιοπομπαίος και νυν εκλεκτός του Σεβ. Καλαβρύτων Βρεσθένης Θεόκλητος! Πώς αλλάζουν οι καιροί για τον άγιο Καλαβρύτων...


4. Συμβουλεύει "πατρικά" τον Δημητριάδος: "Μη παρασύρεσθε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως: «Εγώ είμαι αριστερός!» Εκείνος ενεργεί διπλωματικά! Απλώς ρίχνει δίκτυα προς κάθε κατεύθυνση, διότι έτσι τον συμβουλεύουν οι περί Αυτόν. Μή παρασύρεσθε, λοιπόν". Κι ο Αρχιεπίσκοπος έρμαιο των συμβούλων του που τον σπρώχνουν στον κατήφορο της αριστεράς... Μόνο ο Καλαβρύτων τελικά έμεινε στις επάλξεις; 
5. Έμπλεος ανησυχίας ο Σεβ. Αμβρόσιος γράφει: "Ανησυχώ όμως για τις τάσεις και τις επιλογές της νέας γεννεάς των Αρχιερέων! Ένας νεόφυτος Αδελφός μας, μόλις μιά μέρα μετά τήν ενθρόνισή του, τήν καθαρά Δευτέρα, ντυμένος με ένα Μπουφάν, μετέβη στο στάδιο της πόλεως, για να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα!!!" Εντελώς ...τυχαία ο "νεόφυτος" αυτός "αδελφός" είναι ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, δηλαδή αυτός που δεν ήθελε να εκλεγεί ο Σεβ. Καλαβρύτων, αφού προωθούσε τον Βρεσθένης Θεόκλητο. Ο νοών νοείτω... 
6. Το φινάλε του Σεβασμιωτάτου είναι όντως δραματικό: "Εγώ φεύγω από την ζωή, οδεύω προς τη δύση μου. Με την βοήθεια του Κυρίου μας συνεπλήρωσα πια τριάντα επτά (37) χρόνια στην Αρχιερωσύνη. Φεύγω λοιπόν!" Ο Σεβ. Αμβρόσιος είχε μιλήσει δημόσια πριν κάποια χρόνια για παραίτηση. Το πήρε πίσω κάποια στιγμή, γιατί αισθάνθηκε - έτσι είχε πει - πως είναι απαραίτητος ακόμα. Τώρα φαίνεται πως οδεύει προς παραίτηση, αν δεν το μετανιώσει στην πορεία. Σε κάθε περίπτωση δεύτερος θα είναι, αφού ο πάλαι ποτέ ...άσπονδος φίλος του Ζακύνθου (νυν Δωδώνης) Χρυσόστομος, το 'καμε πρώτος και πανηγυρικά. 
Ουαί τοις ηττημένοις...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ιδεολογική Σοβιετία που ζούμε οι δηλώσεις του Σεβ. αποτελούν αντιστασιακή πράξη και απαιτούν πολύ θάρρος.
Όσοι δε σ' αυτά τα συνέδρια βλέπουν θεολογία σωτηριολογική προς απολωλότα πρόβατα πλανώνται πλάνην οικτράν.

jean alatzo είπε...

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ Ο ΑΝΗΡ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ . ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΤΟΥ(ΚΥΨΕΛΗ) ,ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ(ΧΑΡΙΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ),ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ,ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ,ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΛΠ,ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ,ΚΑΙ ......ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ.....

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ )ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΘΝΑΡΧΕΥΕΙ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 19 Ο ΑΙΩΝΑ),ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΑΒΑΡΕΖΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ....ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ...,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ (ΕΝΝΟΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ), ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ,ΑΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ,ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ,ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ,ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ .

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒ.ΙΓΝΑΤΙΟ ,ΠΑΥΛΟ,ΚΛΠ ΜΗ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΑΦΈΝΟΣ, ΣΤΙΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΥΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ (ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΕΟΖΗΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ),ΑΦΈΤΕΡΟΥ ,ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΕΛΦΙΝΩΝ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,ΓΙΑΤΙ....Η ΝΥΧΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ,Κ ΆΥΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΙΣΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ (ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ) ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ-ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΟ !!!
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΣΕΒ.ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΚ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ... ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΕΙ .

Ο ΘΕΟΣ "ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ .
ΙΑΝ.ΑΛΑΤΖ.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Εδώ που τα λένε μια ανοησία και μισή ήταν το συνέδριο.

Να πούμε και του στραβού το δίκιο ετσι;

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με την αναρτηση σχετικο με την ημερομηνια . Πρωταπριλια γαρ .Μια που το μπλογκ κυριως ειδικευεται σε θρησκευτικα θεματα να δωσουμε χρονια πολλα σε μερικους εχοντες σχεση με τα της θρησκειας που εορταζουν σημερα . Χρονια πολλα λοιπον σε αυτους που βεβαιωνουν οτι ειδαν γεροντες του Ορους και αλλου να συνομιλουν με σαυρες , φιδια , ποντικια , κατσαριδες και γενικως καθε γνωστη αλλα και αγνωστη στους ζωολογους μορφης ζωης . Χρονια πολλα σε αυτους που ορκιζονται οτι οποτε προυσιαζοταν προβλημα στη ΝΑSA καποιοι ευλαβεις ελληνοαμερικανοι που δουλευαν εκει παιρναν τηλ σε Παισιο και Πορφυριο και λυνοταν . Χρονια πολλα σε αυτους που αφηνουν να εννοηθει οτι ως αλλοι Πετροι και Ιακωβοι και Ιωαννηδες ειδαν το Ακτιστο Φως οπως βλεπουμε εμεις οι κοινοι θνητοι τον γνωστο μας στο καφενειο . Χρονια πολλα σε αυτους που διαδιδουν οτι ο Θεος ως αλλος ταχυδακτυλουργος καθε Πασχα αναβει αυτοματως τις λαμπαδες στην Ιερουσαλημ . Χρονια πολλα σε αυτους που ξαφνικα τους επισκεπτεται ενας αγνωστος εως τωρα Αγιος τους λεει πως μαρτυρησε πτιν καποιους αιωνες και μετα θεραπευει τα παντα . Εκτος απο τις αρρωστειες των μητροπολιτων και αρχιεπισκοπων , αυτοι προτιμαν την ορθολογιστικη Δυση οταν αρρωσταινουν και τα νοσοκομεια της . Χρονια πολλα σε αυτους που διηγουντε οτι στην κατοχη ενω καηκαν τα πιο πολα χωρια σε καποια χωρια καποιους που ηταν να φαει το ντουφεκι του γερμανου τους εκανε αορατη η Χαρη Της . Αυτοι βεβαια παρουσιαζουν ετσι ολους τους εκτελεσθεντες ως ασεβεις αλλα με τετοια ψιλοπραματα δεν ασχολουνται οι της νηπτικης μαθησεως . Χρονια πολλα επισης σε αυτους που ορκιζονται οτι οι ηγουμενοι οταν ασχολουνται με real estate το κανουν μονο για την μονη τους και οι ιδιοι παραμενουν ακτημονες .Εχει και αλλες πολλες κατηγοριες . Παντως απορω πως με τοσους εορταζοντες απο τον εκλησιαστικο χωρο την Πρωταπριλια δεν οργανωνει η εκκλησια αυτη την ημερα λιτανειες και πανηγυρεις . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΑΜ, παλι εγραψες. Σε παραδεχομαι!

Ανώνυμος είπε...

1. "αμετανόητο δολοφόνο" (για καποιον που είναι ήδη στην κρίση του Θεού, προσθέτει και αυτός την δική του κρίση, σε περίπτωση που ο Χριστός κάνει λαθος).
2. "μαχαιροβγάλτων" (εδώ εννοεί προφανώς "μαχαιροβγαλτών").
3. "σκανδαλίζει τόσους πιστούς" , "διώχνει άλλους τόσους" (εχει στη διάθεση του Στατιστική Υπηρεσία, η οποία τον ενημερωσε πόσοι σκανδαλίστηκαν και πόσοι έφυγαν).
4. Διάφορα χωρία (αυτά βοηθούν να αποκτήσει κύρος το υβρεολόγ., συγγνώμη η γνώμη του, ήθελα να πώ)
5. "μαφία μέσα στην εκκλησία"
6. "σάπια και διεφθαρμένη πολιτική εξουσία"
7. "ξεσηκωθεί ο λαός" , "θα καούν και τα χλωρά" , "θα κρατάει το μαχαίρι".
8. "ένα Αγιο Πνεύμα που φωτίζει όταν βλέπει πρόσφορο έδαφος" (εξυπακούεται ότι το Αγιον Πνεύμα δεν φωτίζει τον Αμβρόσιο, αλλά τον ίδιον, ο οποίος είναι πρόσφορο έδαφος, όπως πασιφανώς φαίνεται από το σχόλιο του).
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείστε με δήθεν επισκόπους;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο Καλαβρύτων πάντοτε ευθαρσώς υποστηρίζει τη γνώμη του -ασχέτως ορθότητος κλπ.... υπενθυμίζω την "προς Χριστόδουλον" επιστολή του εν έτει 1999-μόλις 1 έτος από της εκλογής του μακαρίτη στο θρόνο των Αθηνών, αλλά και την δήλωσή του(Μάιος 2004) και την, σχετική, έως τέλους ανυποχωρητικότητά του στο ζήτημα των "Νέων Χωρών"! Να δούμε τώρα εάν θα σχολιάσει και την πρόσφατη προς Προκαθημένους επιστολή του Ειρηναίου(πρώην Ιεροσολύμων και νυν απλώς μοναχού).

Ανώνυμος είπε...

@11:55 ή αλήστου μνήμης και γέλωτος κατα κόσμον "Φίλε"

1)Ο ίδιος είχε δηλώσει πολλάκις οτι θα ξαναέκανε τα ίδια αν του δινόταν και πάλι η δυνατότητα.Τις δηλώσεις τις βρίσκεις μ'ενα απλό ψάξιμο στο google.Άρα το "αμετανόητος" βασίζεται σε λόγια του ίδιου και σε καμιά περίπτωση δεν προδικάζει την κρίση του Θεού.Μακάρι να μετάνιωσε ακόμα και στην επιθανάτια κλίνη,αν και δε φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο .

2)Το κεφάλαιο ορθογραφία δε σε συμφέρει να το σκαλίσουμε,ούτε εσένα,ούτε την την παράταξη σου,οπότε άστο καλύτερα.

3)Δεν είναι θέμα στατιστικής υπηρεσίας,είναι απλώς η δυνατότητα που έχει ο καθένας μας που κινείται μέσα στην κοινωνία να κάνει κάποιες διαπιστώσεις για το πως βλέπουν οι άνθρωποι γύρω του την Εκκλησία.Αν έχεις κάποια αντίθετα στοιχεία από το δικό σου περιβάλλον να αντικρούσεις τον Πελεκάνο,ιδού η Ρόδος.

4)Ούτε εγώ είμαι θιασώτης της επιλεκτικής χρησιμοποίησης χωρίων,αλλά όταν οι κάθε λογής "αμύντορες"επιδίδονται σε διαγωνισμό παράθεσης τσιτάτων όταν επιχειρηματολογούν,είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστεί κάποιος να καταφύγει στην ίδια μέθοδο για να τους αντικρούσει.Σε κάθε περίπτωση η ευαισθησία σου στο θέμα είναι επιλεκτική και μονόπλευρη.

5)Πέρα από την όποια υπερβολή της λέξης,επί της ουσίας αρνείσαι την ύπαρξη σκοτεινού παρασκηνίου στους εκκλησιαστικούς κύκλους;

6)Άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

7)Δεν είναι ευχή εκ μέρους του,είναι υπόθεση/συνεπαγωγή στη βάση των ανωτέρω γεγονότων που περιγράφει.

8)Μάλλον όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Την καλύτερη απάντηση ο Καλαβρύτων και οι ομόφρονές του μπορούν να την παρουν μεταξύ άλλων και απο:
α.Το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη "Χρυσή Αυγή και Εκκλησία"
β.Απο την ομιλία του Θανάση Παπαθανασίου στην Εδεσσα ( δες ιστολόγιο Η Θεολογία Μεσοπέλαγα), που έγινε σε συνεργασία και με την οικεία μητρόπολη, και απο το τεύχος 125 της Σύναξης,σε κείμενο του ιδίου με τίτλο "Σημεία εθνικοσοσιαλισμού στην Εκκλησία"
ο σάλος

Ανώνυμος είπε...

@ 5-22, ή Πληρεξούσιο του Πτηνού
Καλή είναι η προσπάθεια σου, αλλά γιατί δεν τα λέει μόνος του ?
Του δώσατε ηρεμιστικά και τον κρατάτε σε καταστολή ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις το παρακολούθησε κανείς το συνέδριο:Η μια βλακεία διαδεχόταν την άλλη.

Ασε που οι αριστεροί την έκαναν ΞΕΦΤΙΛΑ εκκλησία.

Την έβριζαν και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Σαββάτο τον Μεσσηνίας να γελάει!!!

Ολα τα λεφτά ήταν.

Ωχ, Θεέ μου τι άλλο θα δούμε!

Πάντως η ιδέα ήταν καλά αλλά το αποτέλεσμα ...άστο καλύυερα. ΜΑΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον ξέρω προσωπικά,ούτε έχω καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα να τον υπερασπιστώ.Την προσωπική μου άποψη γράφω μόνο,όσο κι αν εκ φύσεως αδυνατείς να συλλάβεις οτι για κάποιους υπάρχει γνώμη και πέρα από εκείνη που υπαγορεύει το "μαντρί".Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μου στην "Ιδιωτική Οδό" έχει τύχει να συμφωνήσω με αρκετά σχόλια του συγκεκριμένου,ενώ με άλλα διαφωνώ κι έχω αντιπαρατεθεί κιόλας μαζί του,αλλά γενικώς δε μου έχει δώσει εντύπωση ατόμου που χρήζει βοήθειας από ηρεμιστικά.Για μερικούς αυτόκλητους καρδιογνώστες,διορατικούς,προφήτες,ντετεκτιβ,εκδικητές και wannabe Ευλογητούς δε μπορώ να πω το ίδιο όμως...

Ανώνυμος είπε...

1-39
Διάβασε μερικά σχόλια του, διάβασε και μερικα δικά σου.
Εχετε το ίδιο ύφος γραφής ? Την ίδια φρασεολογία ? Τον ίδιο σεβασμό σε Πρόσωπα και Θεσμούς ? Τον ίδιο σεβασμό στον ιστολόγο, στην ατμόσφαιρα του ιστολογίου, στους υπόλοιπους σχολιαστές ? Την ίδια αυταρχική απόδοση χαρακτηρισμών σε κληρικούς και λα'ι'κούς ? Την ίδια αναγόρευση των απόψεων σας σε Απόλυτη Αλήθεια ?
Δώσε τις απαντήσεις μόνος σου....

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω κ.Π,γιατί ασχο
λείσαι με τα παραληρήματα του Λενή!
Πάντως είναι οι τελευταίοι κρωγμοί
του εκπνέοντος ορνέου και των ομο-
φρόνων του!!Πάντως και η λεγομένη
Αριστερά ΔΕΝ είναι στα καλύτερά της
ούτε στο ύψος των σημερινών περιστά
σεων!!Το μεν ΚΚΕ πάσχει από αρτηριο
σκληρινσησ,ενώ η λεγόμενη ΣΥΡΙΖΑ έ-
χει τον ακατάσχετο λαϊκισμό,που εί-
χε το πάλαι ποτέ διαλάμψαν και κα-
ταποντισθέν ΠΑΣΟΚ! Μη πεποίθατε επ' άρχοντας,υιούς ανθρώπων εν οις ουκ έστιν σωτηρία-αν θυμάμαι σωστά το ψαλμικό ρητό!!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια γιατί δεν αναφέρθηκες καθό-
λου στο θάνατο του Νικοδήμου Γκατζι
ρούλη;Είσαι ή όχι γνώστης του θέμα
τος της εκθρονίσεως του με άλλους
11 και γιατί μόνο αυτοί από τους 32Ιερωνυμικούς;;!!!
(Άσχετο με το θέμα)!!

Ανώνυμος είπε...

ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Εγώ φεύγω..''
Ο Λαός: ''στο καλό...''.

Related Posts with Thumbnails