Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο ΔΩΔΩΝΗΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΚΑΙ Η "ΒΕΝΤΕΤΑ"...

Στην φωτό του Χρήστου Μπόνη διακρίνεται ο Δωδώνης Χρυσόστομος άνευ παρασήμου...


Ο πάντα εκρηκτικός Δωδώνης Χρυσόστομος (ο από Ζακύνθου) αρνήθηκε, λέει η είδηση, την απονομή του παρασήμου του Αγίου Σεργίου από τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο. 
Ο Ρώσος Πατριάρχης κατά την ειρηνική επίσκεψη στην Ρωσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και των ιεραρχών που τον συνοδεύουν, προέβη και σε αυτή την τιμητική κίνηση προς τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία, όμως, κατά πως φαίνεται δεν ...άγγιξε τον Δωδώνης Χρυσόστομο. Την είδηση "ανέδειξε" το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία σε σχετικό ..."παρεκκλησιαστικό" σχόλιο με την υπογραφή του "Νεωκόρου". Το ενδιαφέρον είναι ότι το φινάλε του σχετικού σχολίου που είναι το εξής: 
"Κάποιοι χαρακτήρισαν "άκομψη" την κίνηση του Μητροπολίτη Δωδώνης να αρνηθεί το παράσημο από τον Πατριάρχη Μόσχας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση όλους όσους ήταν παρόντες. Πολλοί, πάντως, χαρακτήρισαν την εξέλιξη αναμενόμενη αφού η "βεντέτα" ανάμεσα στον Πατριάρχη Κύριλλο και τον Μητροπολίτη Δωδώνης κρατάει χρόνια...", αφαιρέθηκε στη συνέχεια από τον υπεύθυνο προφανώς του ιστότοπου Ρομφαία. Και τώρα αν το αναζητήσει κανείς δεν θα το βρεί. Εκτός και ανατρέξει σε ιστότοπους που αναδημοσίευσαν το σχόλιο αμέσως και δεν έπεσαν ...θύματα της ...αυτολογοκρισίας. Ενδεικτικά εδώ και εδώ και εδώ.
Γιατί ο υπεύθυνος του Πρακτορείου Ρομφαία απέσυρε τη σχετική πρόταση μόνο εκείνος ξέρει. Δεν πιστεύουμε να ...εξαναγκάστηκε... Άπαγε! Αυτό που εδώ κυρίως μας ενδιαφέρει είναι ότι το επίμαχο σχόλιο έγινε αβασάνιστα, γιατί καμία "βεντέτα" Δωδώνης και Πατριάρχου Κυρίλλου δεν είναι γνωστή. Ούτε παλιά ούτε επ' εσχάτων. 
Αντιθέτως, η σχέση του Δωδώνης Χρυσοστόμου με τη Ρωσική Εκκλησία έχει πολυετή ιστορία, αφού ο Δωδώνης Χρυσόστομος ως Ηγούμενος της Πεντέλης και σε εποχές Σοβιετικές και διόλου ...διορθόδοξες, φρόντισε να καλλιεργήσει σημαντικούς δεσμούς με την Εκκλησία της Ρωσίας, πραγματοποιώντας πολλές προσκυνηματικές εκδρομές, γεγονός που του προσέδωσε μεγάλη γνώση της σύγχρονης Ρωσικής εκκλησιαστικής πραγματικότητας και εμπειρία ως προς την υπόθεση των προσκυνηματικών περιηγήσεων, εξ' ου και πρόεδρος της σχετικής Συνοδικής Επιτροπής. Άρα "βεντέτα" δεν υπήρξε. Αν ο Νεωκόρος έχει άλλες πληροφορίες θα ήταν καλό να τις φέρει στο φως για να μη μένουμε και ημείς στην πλάνη!...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο από Δωδώνης Ζακύνθου και, μετά ταύτα, τούμπαλιν Δωδώνης έχει βεντέτα μετά του Μόσχας δεν είναι και τόσο γνωστόν...ότι έχει όμως βεντέτα μετά της Ρομφαίας..είναι σίγουρο!

υ.γ.: εάν αναγνώσει το σχόλιο αυτό η Ρομφαία, παρακαλείται όπως την στήλη "νεωκόρος" την προσέχει κάπως κα διασταυρώνει τις πληροφορίες που δέχεται...ειδάλλως κινδυνεύει να καταστεί ομοία με τις φυλλάδες της πλ.Κάνιγγος κατά τις δεκαετίες 1980-1990 όπως π.χ. "νέοι άνθρωποι" κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Πιο παλιά ο Δωδώνης είχε τεκμηριωμένα κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε μια σοβιετόφιλη οργάνωση φιλειρηνική.Νομίζω τη λέγανε Πρώτη Γραμμή.Τι απέγινε εκείνη η υπόθεση ένας Θεός ξέρει!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη δεν μπορούσε να μη σχολιάσει αυτή την ανάρτηση ο Τελεβάντος. Εδώ σ' έχει
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2012/05/blog-post_474.html

Παίρνει το μερος του Ρομφαία, γιατί εσένα δεν σε εμπιστεύεται!!!!ΧΑ,ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ενδιαφέροντα αμφότεροι, μπράβο σας παιδιά. Έκτακτα!
...Και είχα μια αγωνία...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ Ανδριοπουλε, προ ημερων εστειλα εδω ενα σχολιο σχετικο επι του θεματος, αλλα δεν αναρτηθηκε...ενδεχομενως καποιο τεχνικο προβλημα να παρουσιαστηκε, αν παρ ελπιδα υπαρχει αναρτηστε το αλλως να το ξανακανω...
Ευχαριστω

Related Posts with Thumbnails