Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΔΟΣΙΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ"


Tην περασμένη Κυριακή 29-5-2011 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, επί της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα, τελέσθηκε το καθιερωμένο Μνημόσυνο των πεσόντων κατά την υπεράσπιση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453, από τον Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής «Σίμων Καράς».
Το μνημόσυνο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νύσσης κ. Ελευθερίου και των εφημερίων του ναού π. Ηλία Δροσινού και π. Σπυρίδωνος Λόντου.


Σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα τα μέλη του Συλλόγου θυμήθηκαν εκείνους τους προμάχους της θλιβερής επετείου της Αλώσεως, για τον απόηχο της οποίας σε Ανατολή και Δύση αναφέρθηκε στον λόγο του ο κ. Διονύσιος Χ. Καλαμάκης, επίκουρος καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση έκλεισε ο πολυμελής χορός του Συλλόγου, ο οποίος απέδωσε θρήνους και άσματα της Αλώσεως από όλη την Ελλάδα και τον Πόντο, υπό την διεύθυνση και σχολιασμό του Μουσικοδιδασκάλου και Προέδρου του Συλλόγου Νικόλαου Κλέντου.


Την καθιερωμένη αυτή εκδήλωση μνήμης για την Άλωση, τίμησαν με την παρουσία τους πλειάδα καθηγητών, επιστημόνων, φίλων και μαθητών του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails