Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.




Η Ιδιωτική Οδός χαιρετίζει το γεγονός της πανηγυρικής εκλογής του καθηγητή της Δογματικής Χρυσόστομου Σταμούλη στη θέση του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., με μια σύνθεσή του!
Με το τραγούδι Θάλασσα, σε στίχους και μουσική Χρυσόστομου Σταμούλη, που τραγουδά ο Μιχάλης Παπαζήσης και η χορωδία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, από τον δίσκο του 2002 "Μάνα μου και Παναγιά" (το βίντεο κοσμείται με έργα του Αλέξη Ακριθάκη).
Ο Χρυσόστομος Σταμούλης είναι ίσως ο μοναδικός από τους σύγχρονους θεολόγους που διαλέγεται έργω και λόγω δυναμικά με τον σύγχρονο πολιτισμό, κάτι που θεωρώ πως κληρονόμησε και από τον αείμνηστο δάσκαλό του Νίκο Ματσούκα.
Συνθέτης και μαέστρος ο ίδιος, δημιουργεί και ταυτόχρονα αναδεικνύει το κάλλος της Θεολογίας, μέσα από μορφές και θέματα του πολιτισμού μας, κάτι που η Θεολογία έχει ανάγκη ιδιαίτερα στους καιρούς μας, για να βγει από την εσωστρέφεια που την ταλανίζει.
Αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. εξελέγη ο καθηγητής του τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας Φώτης Ιωαννίδης.
Ευχόμαστε και στους δύο από καρδιάς καλή δύναμη και με την Θεολογία στο προσκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails